25 de febr. 2016

Entrevista Víctor Borrás (segona part): "Hi ha una dita, que diu “Si realment vols conèixer algú, dóna-li poder”.


AUTOCRÍTICA I PANORAMA ACTUAL DE LA POLÍTICA A TAVERNES. CONTROL AL GOVERN.
Els resultats electorals municipals del seu partit a Tavernes no han sigut el que esperaven. En què s'ha equivocat, en la seua estratègia política? Fiar massa en aprofitar la seua imatge? Descuidar i menysprear l'aparell propagandístic dels seus competidors? Dedicar massa temps a la gestió i poc de temps a donar-la a conèixer? Quina valoració d'autocrítica fa vostè d'estos fets? Era pel cartell gegant de l'entrada del poble?
Els resultats no van ser els que volíem. Tampoc férem campanya sobre cap imatge, sinó sobre les nostres propostes i la nostra feina a l’ajuntament, per això obrírem l’espai de les idees, explicàrem al carrer les nostres propostes i signàrem un contracte amb la voluntat ferma de complir-ho. Però acudíem a unes eleccions amb una diferència important respecte al PP, Compromís i EU, tots ells presentaven a una persona que havia ocupat l’alcaldia, i jo era l’únic que no ho havia fet, per tant calia fer l’esforç en donar a conèixer el candidat nou, front als que repetien. Tal vegada si hagués fet més propaganda durant la legislatura i menys feina, haguérem obtingut diferent resultat. Però jo no estaria content amb mi mateix, per haver ocupat un lloc públic, haver rebut una retribució econòmica per això, i no haver fet la feina que eixe càrrec comportava. Cadascú amb la seua consciència. La meua està ben tranqui.la.
Parlem del present, de la situació política actual dins de l'actual escenari de majoria absoluta de Jordi Juan. Vostè ha manifestat que Tavernes està despertant d'un somni enfrontant-se a la crua realitat, fent referència a l'incompliment de les promeses que amb eixa majoria estan deixant de funcionar...
L’argument de Compromís per fer-nos fora era que no els deixàvem treballar. Ha passat mes d’un any de govern en solitari i continuen sense fer res. Caduquen els contractes i no es trauen les licitacions a temps, estan fent pròrrogues constantment, davant eixa falta d’activitat, no hi ha previsió d’obrir la piscina, els passos de vianants es pintaran gràcies a una subvenció de la Diputació i quasi un any desprès, fem plenaris sense punts resolutius, ..... a veure a qui culpabilitzen ara de totes aquestes coses.
Comparteix vosté l'anàlisi de les passades eleccions generals en Tavernes, on molta gent assegura que si Compromís no s'hagués presentat juntament amb Podemos, hauria arribat tan sols a la meitat de vots que a les eleccions municipals? És cert que hi havia enquestes que li donaven 2 regidors a Podemos i 1 regidor a Ciudadanos en eixes eleccions municipals?
Desconec la existència d’eixes enquestes. Tampoc crec que les enquestes estigueren massa afortunades a nivell nacional, no sé si eren reals o pretenien projectar el que li hagués agradat que passés a qui la feia, perquè en moltes hi havia un empat de 4 partits, en altres Podemos era la segona força política, o que Ciutadans era la tercera......també s’ho haurien de fer mirar.
A les xarxes socials estem detectant certa actitud de supèrbia dels afins a Compromís. Això els passarà factura? O millor dit, està passant-los factura?
Hi ha una dita, que diu “Si realment vols conèixer algú, dóna-li poder”. Altra cosa es si realment estem disposats a obrir els ulls per conèixer el que està passant.
Es pot ser alcalde i diputat de forma efectiva? Beneficia a Tavernes tindre un alcalde en València?
Canviar de discurs mai ha estat un problema per el Sr. Juan, abans pregonava que no volia un sou, ni dedicar-se a la política i ara no pot negar la evidència que busca fer carrera. Els temps ho dirà si es pot o no ser alcalde de Tavernes sense viure al poble, de moment sols tenim fotos amb consellers, secretaris autonòmics i directors generals, però no estem rebent cap solució als problemes que tenim. Sembla més que s’està preparant l’agenda del congrés del partit que d’aconseguir solucions pels problemes de Tavernes. És una mera repetició del que hem viscut.
Que opina del fet que un regidor adjudique contractes a empreses en les quals hi ha una vinculació amplament coneguda?
Jo l’hagués destituït d’immediat. Davant casos així tens dos camins; formar part o condemnar-ho. A la Comunitat estem veient casos de corrupció per adjudicacions a familiars i amics, i això ha passat durant molts anys i amb majories absolutes. Ara sembla que, els qui ho denunciaven quan eren oposició, ho fan en ser govern. Segurament quan ho criticaven era per que volien formar-ne part, i no perquè els semblés malament. El Sr Benavent, ja va advertir fa un parell de plenaris en una resposta a una queixa del PP, que “no es queixaren tant, que simplement estaven fent el mateix que ells quan governaven”, al meu entendre, això és, tota una declaració d’intencions. La societat ha de ser més contundent a l’hora de votar i no esperar a que la justícia arribe, perquè no sempre arriba, i quan ho fa, sol arribar tard.
Vostès han participat en les pagapaxoxaes de la Mancomunitat de la Valldigna que va assenyalar el vicepresident de la Mancomunitat? Que pensa de la seua liquidació iniciada pel govern?
Eixe terme el va utilitzar un regidor de Compromís per explicar quina era la funció principal del President a Mancomunitat, i en conseqüència del Sr. Juan, durant el temps en què va ocupar el càrrec. Jo no he anat de “Paxoxaes”, jo he acudit al premis Valldigna on es premiaven persones de l’àmbit de l’esport, la cultura, l’educació, la història,......si no li agradava el format, podia haver-lo canviat, oportunitat va tindre i no ho va fer. Ara que no protagonitzen, ni presideixen els actes sembla que estan mal. Es vergonyós escoltar eixes afirmacions de qui ens ha representat.
Quin projecte d'actuació té vosté, senyor Borrás, i el seu partit, el PSPV, per a Tavernes? Quines haurien de ser les prioritats a hores d'ara? Celebrar mil reunions amb tots els organismes institucionals o atacar directament temes d'importància capital pels veïns?
Nosaltres estem contents de la feina feta des de les regidories en les quals tinguérem competències. El festivern que va dur Pilar Altur a Tavernes i que ja s’ha consagrat i creix any rere any. La liquidació del pàrquing municipal del Passeig del País Valencia a un preu molt inferior a l’exigit per l’empresa. Les liquidacions positives dels pressupostos, i obtenir romanents positius de tresoreria. Fraccionament de l’IBI. Millora en la recaptació municipal que fa estalviar en finançament. Són només uns exemples del que fórem i som capaços de fer i una mostra del que podem aportar. Nosaltres tenim una tasca a l’oposició de fiscalització al govern i altra de suport per l’interès de tots, però la iniciativa li correspon al govern, però si no es mouen i no ens deixen participar en res, com està passant fins el moment, poca cosa podem fer. Totes les propostes que vagen en la línia i el sentit de millorar la ciutat i la vida dels veïns tindran tot el nostre suport i la nostra col·laboració.
Li preocupa a vosté la futura ràdio municipal? Serà altre element propagandístic al servei del poder, fent complir allò de qui paga, mana?
Sembla curiós que quan en va tancar la ràdio, ni el regidor de l’àrea, ni l’alcalde mogueren fitxa per obrir la ràdio municipal, argumentant competències irrealitzables i alienes, i ara, en poc de temps ha sigut possible i fàcil, el que abans digueren “era impossible i no es podia fer res”. És difícil suportar tant d’engany. La gestió de la mateix, hauria de ser plural i amb la participació de tots els grups polítics per garantir la imparcialitat.
Moltes gràcies, Sr. Victor Borrás, per participar en el Diari Valldigna. Si sens ha quedat alguna cosa en el calaix, no dubte en comentar-ho. Per cert, acudirà vostè a la pròxima sessió del Cicle d'Economia?
Si em conviden a assistir, per suposat que ho faré, però lamentablement moltes vegades als regidors no ens arriben les convocatòries dels actes, en alguna ocasió ens envien un whatsApp el dia abans, aixó en el millor dels casos, en altres, només unes hores abans de produir-se. Imagines a qui no es regidor com li arriba la informació. Realment és una llàstima que es preocupen més de fer molt de soroll, fum i fotos, que dels continguts i la difusió dels actes i del que allí s’explica. Crec que hi ha errors de base a l’hora d’organitzar i promoure aquestes iniciatives que podrien ser més positives i interessants. Per això la sorpresa de tindre una sala plena, que sembla ser l’única preocupació, sense importar els motius pels quals s’assisteix.

3 comentaris:

  1. Doncs a mi no em convida ningú senyor Borrás, i vaig a tal cicle si m'interessa el que es tracta.
    Total i ressumint l'entrevista, molt de queixar-se del que fan o no fan altres, i records del que diu va fer, però ni una proposta del que ell faria si governara. El mateix va fer durant la campanya electoral, així li va anar i així li anirà de seguir així. Per cert, ridicul argument el que assenyala sobre el que altres eren ex-alcaldea i ell un desconegut, realment de rissa.

    ResponElimina
  2. Per a quan una entrevista amb Jordi Juan ? O no la fareu per a que no sàpiga qui sou ? Tranquils, el podeu entrevistar, que ja ho sap.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja podeu fer entrevistes,que este xic no té carisma ni dins del seu partit. Ja fa temps,que ací,com a nivell estatal,al SOE cap de tot,i la gent d'esquerres es pot sentir representada per qualsevol menys per este pseudodandy.
      Justament el que s'ha cregut la gent de Juan,que és més popular entre la gent,sobretot la jove,i si no és massa nacionalista tampoc passa res,no ho ha sigut ni ho és ara el poble. Va a les processons,posa i lleva bous a voluntat popular,rescata gosos i peta el facebook.I fa moltes reunions amb polítics importants a València. i quan sembla que algo no acaba de fer bé,sempre té baix el matalàs dels anteriors destarifos del PP. I damunt té la secta darrere i tot un mar de palmeros que esperen i troben algun que altre treballet o palmadeta a l'esquena,per continuar les alabances. Éll,colocat a València i l'altre,per si no pot,festejant a conveniència. Si cap dels dos torna a ser professor ni economiste voldrà dir el fracàs del sistema polític. Qui diría que vint anys després el millor polític de Tavernes anava a ser Bononad,més que per mèrit, demostrant que això de les noves generacions (i no és un acudit per al PP) és un bluff,preparats per a la pròpia butxaca i poc per a servir al poble. La frase de Víctor després eleccions municipals dient "mentres estava de regidor hauria d'haver-me fet més propaganda i treballar menys,però no ho vaig fer" ho resumeix tot de com va la cosa. Santets pobrets!

      Elimina