22 de febr. 2016

NdP Grup Popular de Tavernes: El Partit Popular de Tavernes no trova coherència entre el que diu Jordi Juan a les Corts i el que fa com alcalde a Tavernes en quant a adjudicació de contractes

Està fent 'xanxullos' l'Ajuntament de Tavernes? És una pregunta que els Populars de Tavernes es plantegen després de sentir i veure les dites i els fets a Tavernes de la Valldigna del Diputat i Alcalde de Compromís en Tavernes Jordi Joan. Mentre el Diputat de Compromís Jordi Juan, diu a les Corts Valencianes que cal evitar els contractes adjudicats pel procediment negociat sense publicitat perquè serveixen perquè alguns ajuntaments facen "xanxullos", el senyor Jordi Juan, alcalde de Compromís de Tavernes, utilitza habitualment aquest procediment de contractació o contracte 'a dit'.
No hi ha cap obligatorietat de seguir el procediment negociat per contractar. Però a l'Ajuntament de Tavernes és un procediment que es tria habitualment, a pesar que l'alcalde assegure a les Corts que serveix per fer 'xanxullos'.
El Diputat Jordi Joan afirma en les Corts Valencianes que cal donar la màxima difusió als contractes públics i que si els contractes es publiciten es pot estalviar entre el 30 i el 40%. Però l'alcalde Joan publicita molt pocs contractes a Tavernes.
De fet, és poc habitual donar la màxima difusió als contractes públics en la gestió municipal de Joan, pel que l'Ajuntament està renunciant a importants estalvis.
Un exemple sagnant és la recent adjudicació del contracte de l'obra "millora ordenació trànsit i estacionament" que s'ha tramitat pel mateix procediment amb el qual, segons el Diputat Jordi Juan, alguns ajuntaments fan 'xanxullos', i amb el qual s'ha obtingut l'insignificant estalvi d'1 cèntim. En aquesta obra valorada en 125.000 euros l'Ajuntament podia haver-se estalviat prop de 50.000 euros, si tal com afirma el Diputat Jordi Joan, se li hagués donat publicitat i màxima difusió.
Sol·licitem a l'alcalde Jordi Joan que aclaresca els criteris que segueix per donar o no publicitat a l’adjudicació de contractes en Tavernes. I com és possible que diga a les Corts que els no negociats serveixen per fer 'xanxullos' i el mateix Joan, a l'Ajuntament de Tavernes que dirigeix, estiga utilitzant-los quan no hi ha cap llei que obligue a això.
No és coherent que el Jordi Juan Diputat diga a les Corts que es pot estalviar entre el 30 i el 40% donant publicitat i difusió als contractes mentre l'Jordi Juan Alcalde no aplique aquest procediment a Tavernes.
Jordi Juan Diputat diu a les Corts que els ajuntaments fan 'tripijocs' utilitzant el mateix procediment d'adjudicació de contractes que habitualment ell utilitza a l'Ajuntament que dirigeix.
Per què renúncia l'alcalde a la possibilitat d'estalviar entre el 30 i el 40% en les obres?
¿Es fan 'xanxullos' amb els contractes adjudicats a Tavernes pel procediment negociat sense publicitat
Documentació:
Jordi Juan: "Impulsarem la Llei Valenciana de Contractació per a evitar negociats sense publicitat"
https://www.youtube.com/watch?v=rG6S5nH9RSU
Jordi Juan: “Els contractes menors, quan es publiciten es poden tindre estalvis del 30 i del 40%”. “És molt important donar la máxima difusió als contractes públics”
https://youtu.be/rG6S5nH9RSU?t=200
“S’ eviten els negociats sense publicitat, que en molts casos, i per desgracia, ho hem vist en molts ajuntaments, només que es feien que xanxullos”
https://youtu.be/rG6S5nH9RSU?t=131
Adjudicación contrato: Mejora ordenación tráfico y estacionamiento
http://tavernes.es/images/stories/Documents/Contractacio/2016/008150114.043-DOC_CAN_ADJ2016-018736.pdf
Licitacions Ajuntament de Tavernes de la Valldigna
http://tavernes.es/tramits2/perfil-del-contractant/licitacions

3 comentaris:

  1. Altra cortina de fum dels populars per a tractar de tapar la pudor del seu partit per tots coneguda : En vers de estes afirmacions,¿ perquè no van als jutjats si creuen que s'està fent algo malament ? . Rés, més brosa de riu de qui curiòsament fea el mateix o pitjor quan governava que el que ara denuncia.

    ResponElimina
  2. Ja comensem a vore els xanxullos que fan a l'ajuntament com el de les camares del pleno que hqn costat 5 vegades les de Belreguard.

    ResponElimina
  3. Estais poniendo en duda la profesionalidad de muchos funcionarios y sobre todo la del Secretario General que es quién controla que todo sea haga legalmente, persona la cual era para vosotros un Dios cuando lo de la moción de censura : ¿ ya no lo és, ahora se ha pasado al bando de los malos o qué ? Dejad de tanta cortina de humo para tapar vuestras propias vergüenzas, que al final acabais intoxicandoos con tanto humo vosotros mismos.

    ResponElimina