3 de febr. 2016

NdP GMV: L'Ajuntament de Simat de la Valldigna senyalitza el sender del Toro


L'Ajuntament de Simat de la Valldigna, aposta fort per mantindre i difondre el seu patrimoni Senderista de la localitat Valldignenca, per esta tasca esta contant amb la col·laboració del Grup Muntanya Valldigna. Recentment han senyalitzant el sender PR@-CV 50 “Del Toro”, que des de feia molts anys desprès de la seua homologació per la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valencia, estava per senyalitzar. La senyalització s’ha fet amb senyals de fusta amb el fi de tindre una major durabilitat, ja que les de ferro al rebre els vents de la mar s’oxiden ràpidament.
Amb aquesta actuació tant l'Ajuntament de Simat de la Valldigna, com l’entitat de la Valldigna, han marcat i senyalitzat una sèrie de rutes senderistes, amb la finalitat de promoure i donar a conèixer els valors Paisatgístics Monumentals i Històrics del municipi.
La ruta principal del Sender és circular amb eixida i arribada de la mateixa població, comença en el mateix centre de la població del carrer de l’Om, on s’ha instal·lat un panell informatiu de totes les rutes existents. El Sender principal te un recorregut aproximat de 11 Km. amb un desnivell acumulat d’uns 1.050 metres, el temps que s’estima per a realitzar-ho és d’unes 4 hores, la dificultat de la ruta esta cataloga com

Alta, degut al fort desnivell que tenim que superar, del seu començament situat en la mateixa població, fins que arriben al Pla del Toro. S’han inclòs una sèrie de Variants i Derivacions pel qual el fan més atractiu, augmentant els recorreguts pel Senderista. Algunes derivacions es duen a llocs com es la Creueta de Toro, al punt geodèsic de Mirador de 590 metres, d’on podem gaudir amb impressionats vistes paisatgistes dels dos Valls de la Valldigna, el de Barx i el pròpiament dit de la Valldigna. També s’ha inclòs una altra Variat, molt demandada pels muntanyencs que arriba fins al Pla de Corrals, una ruta Senderista recuperada per Voluntaris de Simat. Altres Derivacions es portem a zones com la font de Puigmola al terme de Barx, així com a recórrer el Barranc de les Tres Cases, on hi han censats un total de sis forns de calç, un d’ells recuperat recentment i que te molt bona acceptació tant pels Senderites, Turistes i xiquets dels col·legis que el visiten per conèixer la historia dels nostres avantpassats i la seu vinculació en les muntanyes. Tot este conjunt conjunt farà del Sender PR@-CV 50 “del Toro”, siga un referent en la Valldigna així com un atractiu mes pels muntanyencs, ja que la totalitat del seu recorregut va per Senders de muntanya.


Des de l’Ajuntament de Simat de la Valldigna i el Grup Muntanya Valldigna, estem convençuts que aquest Sender homologat, ajudaran a aconseguir que molts muntanyenc, excursionistes i turistes, pugen visitar els paratges de Simat de la Valldigna, amb la garantia que ens donen les Sendes homologades.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada