14 de set. 2015

Els carrers engalanats, una tradició que va a menys



Set carrers. Sols hi han participat 7 carrers al tradicional concurs dels carrers engalanats de Tavernes. Unes xifres que constaten la baixada significativa de la baixa participació veïnal amb el tradicional concurs dels carrers engalanats. La crisi econòmica sembla ser un dels principals factors d'este fet. Les xifres dels premis potser no ajuden massa a evitar esta caiguda d'una tradició que, encara que problemàtica pel trànsit, dóna molta vida festiva al poble. Enhorabona als participants i als guanyadors.

7 comentaris:

  1. La vida de carrer s'acaba,el model de festa de carrers ja fa molt que va canviar (inclòs ja fa temps que molts demanem altre nou model de festes) i ja vé demostrant-se des d'abans de la crisi,eixe no és l'únic ni principal problema. Els pròxims carrers tallats per festes seran aquells que tenen terrassa de bar,encara que és altre model de festa,més interesada. L'any que vé que patrocinen els bars el 100% de les xarangues.

    ResponElimina
  2. A mi m'agradaven aquelles festes on portaven grups i cantants de primera fila. Està clar que estem parlant de molts diners, però se pot pagar una entrada raonable, i podriem gaudir de bones actuacions. Qui no pagaria 10 o 15 euros per veure algun primer espasa?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Abans es gastava el gros de festes en eixe dia d'actuació,després,poc a poc va passar de la plaça Major al futbol i a cobrar-se una entrada moderada. Va anar pujant el caché dels principals grups musicals i es van contractar més actes de festes (dels quals,inicialment s'encarregaven els festers,mà d'obra inclosa) i ahí va acabar la cosa musical. Encara que no sigam un poble bervener,hui en dia s'ha optat per este estil d'actuacions. Hi han molts més tipus d'espectacles i activitats,però seguim amb el de sempre,poques novetats,podrien implicar més a les falles,que són els autèntics festers i festeres del poble,com fan a la cavalcada,després de l'errada de deixar-los un any fora,encara que hagen retornat per altres motius que no tinguen que vore amb la festa.

      Elimina
  3. Estaria be que feren un bon concert per als del poble. Fins ara fan concerts pee que vinga gent de fora com el Iboga o el Festivern mentre molta gent del poble ha d'ixir fora per vore altres concerts. Estaria be que portaren altre tipus de concerts per altres gustos. Tots tenim dret a voler altre tipo de musica.

    ResponElimina
  4. Estan deixant morir als carrers engalanats. Una pena!

    ResponElimina
  5. A vore si tots els que ara esteu opinant participeu en les reunions que van a fer.se per a estudiar un nou modèl de festes, que no es quede sols en dir cómodament darrere un teclat.

    ResponElimina
  6. Vote i confie en governants per a que pensen el millor per al poble. Si volen que participe de cada decisió, que em posen en plantilla XD

    ResponElimina