29 de set. 2015

NdP Vora 200 participants en el Dia de la Muntanya Neta de la Comunitat Valenciana




 ES CELEBRA A SIMAT DE LA VALLDIGNA EL DIA DE LA MUNTANYA NETA DE LA COMUNITAT VALENCIANA. Este cap de setmana passat s’ha celebrar a la població Valldignenca de Simat de la Valldigna, el DIA DE LA MUNTANYA NETA DE LA CV , organitzat per la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana i el Grup Muntanya Valldigna i comptenamb la col·laboració de la Mancomunitat de la Valldigna, l'Ajuntament de Simat de la Valldigna, el supermercat Dia i La Caixa de Simat de la Valldigna. Vora uns docents participants, repartits i representants en els vint i un Grups Excursionistes vinguts de tots els racons del País Valencià, participaren en esta activitats, reivindicativa i de voluntariat, en favor de tindre unes muntanyes netes i sense incendis. Els participants gaudiren de la historia, cultura i natura de la comarca de la Valldigna, recorrent les seues sendes històriques.
L’activitat tenia com a punt d’eixida i arribada al Mercat Municipal de Simat de la Valldigna, va començar a les 8.00 amb la recepció dels participant i desdejuni, per continuació començar la jornada de neteja per la senda del Burros i baixant per la senda de l’Escudella, entre el recorregut els membres del GMValldigna, anaven explicant als participants els elements ecològic e històrics-artístics que anaven trobant-se com: Els Brolls, la ja famosa Ruta del Forns de Calç, Les Arcades, Font del Cirer, Les Foies, Font Nova, el Fraret, i les dos joies, entre altres, que tenim a la Valldigna com son la senda dels Burros i la de l’Escudella, verdaderes obres de enginyeria d’èpoques passades construïdes les dos amb la tècnica de la pedra en sec.
El acte va finalitzar amb els parlaments del Vocal de Voluntariat del GMValldigna Xavi Català, Vicepresident del FEMECV Antonio Gónzalez, President de la FEMECV Francisco Dura i el Alcalde de Simant de la Valldigna Víctor Mansanet.











1 comentari:

  1. Molt bona la feina dels voluntaris, eixes persones que de forma desinteresada, netejen la merda que altres persones deixen en les nostres muntanyes. Inestimable la seua feina i voluntad. Un aplaudiment ben gran! Algun dia jo també tindré que plantejar-me apuntar-me a algun col·lectiu d'estos, perque estar sentat cara al caixó no és gens profitós.

    ResponElimina