18 d’oct. 2015

Ràdio municipal o ràdio comercial privada? Què ens interessa més a Tavernes?

L'Ajuntament de Tavernes ha fet pública la seua intenció d'iniciar els tràmits per muntar una emissora de ràdio de caràcter municipal. Una ràdio que hauria de ser obligatòriament gestionada per l'Ajuntament. Tavernes ja va demanar una concessió l'any 1991, i va assignar una partida al projecte de 5.600 euros. Concessió atorgada i perduda després de 30 mesos en no iniciar les emissions. I es va perdre la concessió. Ara, des de la Regidoria de Règim Interior, Noves Tecnologies i Comunicació volen aconseguir una llicència de ràdio municipal. L'Ajuntament remarca en la seua web "amb l'interés per a donar un servei a la ciutadania sense que supose una gran despesa a les arques municipals ja va sol·licitar a la Diputació de València la seua proposta d’inversions dins del Pla d’Ajudes Econòmiques per a obres, entre les quals hi havia el finançament per als aparells d’una ràdio amb l’objectiu de poder restablir el servei d’informació local".
Així, diners per a la ràdio municipal, segons sol·licitud a la Diputació de València:
Equips d'àudio i vídeo 13.479
Rehabilitació de l'estudi ràdio local 42.849 Subministrament d'equip d'emissió radiofònica 12.360 A este cost, caldrà afegir el cost de personal contractat i SS, un mínim de 4 persones i despeses generals. . Si ens referim al cost que l'Ajuntament dedica a l'apartat de comunicació, caldrà afegir el de la responsable de protocol i premsa, xifrat anualment en 28.000 euros.
Quin seria el cost per a l'Ajuntament en cas d'aconseguir una llicència comercial de caràcter privat, com era el cas que hi havia a Tavernes, a la qual pogueren optar empresaris del poble?: zero euros. Passaríem de milers d'euros a càrrec del poble, a zero euros de cost pels veïns.
Una emissora de ràdio privada comercial, és més difícil de controlar pel govern de torn, cosa que no serà així en una emissora municipal. Serà la voz de su amo, mane qui mane. Quin dilema, no? També és cert que en una privada pot passar el mateix. Tenint mà en la Generalitat i en la Diputació, perquè no aconseguir una llicència comercial de ràdio en la Valldigna? Perquè Tavernes necessita una ràdio. Cal definir de quin tipus. Privada o municipal.

24 comentaris:

  1. Qué és millor, una emisora pública o no rés ? Perquè no s.estan donant des de fa anyis licencies per a privades i esta nostra estava a punt de caducar.
    Així que partiu d.una premisa que no pot ser. I això és el que ho ha, jo preferisc tindre algo.

    ResponElimina
  2. Sr. Administador: perquè parla d'oida (o amb mala fe?) i no del que diu la llei de com pot ser una radio AMB LLICENCIA MUNICIPAL?
    Va, copie ací la normativa legal sobre les llicencies municipals i com pot ser i fer-se la gestió d'eixa ràdio i deixe de confondre el personal.
    Pareix mentira que una persona que ha estat tres anys menjant de la mà del govern i que teoricament d'això havia de saber algo, solte tantes tonteries.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dius el pecat però no el,pecador... deus ser bon cristià,dels que van de processó al costat de JJ.

      Elimina
  3. Privada que no ens costa res i si ha de ser pública que la gestione la Mancomunitat de la Valldigna.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Crec que la llei no ho permet. Ha de ser gestió exclusiva D´UN AJUNTAMENT, no de 4. I si la portara la manco, qui creus que la pagaria? Si la major part del pressupost arriba des de Tavernes.

      Elimina
  4. Nosaltres hem donat validesa a les afirmacions del regidor Perfecto Benavent i arreplegades al blog de Compromís la Cotorra de la Vall. No tenim per què dubtar d'ells. Busca, igual que hem fet nosaltres. De tota manera, si tens més informació, t'agrairiem ens la feres arribar.

    ResponElimina
  5. Que el passe la informació? Dius que copies de la Cotorra i ara vols que jo et done més informació? I tu que fas? Busca't la vida si vols tindre un bloc d'informació i no anar picant aci i allà.
    Eixa informació està en l'expedient del pleno de la web de l'Ajuntament.

    ResponElimina
  6. llicencies comercials no se´n donen des de fa uns quants anys. A mes, tu no pots demanar una llicencia comercial per a Tavernes perque si.Ha de demanar-la l´ajuntament i si ho demana l´ajuntament...MAGIA, ha de ser municipal, i una radio municipal no pot estar gestionada per una empresa privada. I per cert, dir que una radio privada no estaria polititzada.........crec que teniem un clar exemple abans, perque varem tindre epoques que deu meu.........

    ResponElimina
  7. Licencias comerciales solo las puede adjudicar y sacar en licitación la GV. Es la única con las competencias traspasadas por el estado desde hace años. Un Ayuntamiento es un adjudicatario de una concesión, de una licencia con caracter provisional o definitiva, y no puede ceder la gestión a un tercero. La gestión ha de ser municipal solo en el caso de emisoras municipales. En todo caso, un Ayuntamiento nunca, repito, nunca puede solicitar una licencia de caracter privado o comercial, ni tan siquiera de emisora comunitaria o de barrio. Imagino que el redactor habrá hecho alusión a que el Ayuntamiento o, en este caso su alcalde, por su condición de Diputado en la Generalitat Valenciana y por las competencias de gobierno de su partido, tanto en la propia GV como en la Diputación de Valencia, podrian influir en que se abriese ahora o en un futuro próximo la concesión de una licencia de radio de caracter privada comercial, al que podrian optar, eso si, diferentes empresas tanto de dentro como de fuera del municipio.

    ResponElimina
  8. Mes clar aigua.
    Ara resultarà que els que no feren res quan manven aci, a valencia i a la diputacio; volen que els d´ara traguen una llicencia comercial privada. ver para creer. La meua pregunta es: Per que els d´abans no feren res per a fer una radio municipal i els d´ara si?

    ResponElimina
    Respostes
    1. aci falta una resposta que ha sigut objecte de censura

      Elimina
  9. Ja ho tens clar,13:34,potser municipal si la demana l'Ajuntament o privada si ho fa una empresa i ho concedeix la Generalitat. No volieu a JJ en Valencia,que duria tantes coses al poble? Perque hem de pagar tots una cosa que pot eixir debades? Per a Festivern i Ibogues si que troben empreses...

    ResponElimina
    Respostes
    1. A vore, una empresa privada NO POT demanar una llicencia. Les llicencies, les trau la GV, quan les trau, i despres fa un concurs. Tu com a empresa no pots demanar una llicencia privada per q si, esperar a q te la donen a tu i posar-te a funcionar. Es momt facil d'entendre

      Elimina
    2. Doncs ja té feina JJ. No el volieu a València? O per a ràdio no trobarà cap empresa amiga?

      Elimina
  10. Radio Muncipal coste el que coste perquè els de Compromís volen una radio controlada per ells.

    ResponElimina
  11. És fàcil d.entendre excepte pels que volen clavar el clau per la cabota i donar.li les culpes de tot al govern local, no pergam més el temps amb ells.

    ResponElimina
  12. Interesa una radio comercial privada

    ResponElimina
    Respostes
    1. T'ha faltat dir i del PP

      Elimina
    2. Ara quan la generalitat traga a concurs una llicencia per a la valldigna, que algun empresari de tavernes es faça carrec d´ella. O sempre es pot fer una com la que teniem abans, fins que te la tanquen. Quantes barbaritats cal llegir.

      Elimina
  13. Ací censuren més que en La Cotorra.

    ResponElimina
  14. A mi mai m'han censurat en la Cotorra, ací si

    ResponElimina
  15. Sols eliminem comentaris quan insulten, fan refèrencia explicita a noms de gent que no és de perfil públic, o quant fan denuncia d'activitats ilegals a alguna entitat, persona, polític etc. Sols ho publicarem si va signat amb nom i cognoms, i aporten documentació que demostre les pressumptes ilegalitats. Això és un tema molt serios. I nosaltres havem agafat este blog per gaudir, informar, opinar i compartir ho amb tots vosaltres.

    ResponElimina
  16. I nosaltres havem agafat este blog per gaudir, informar, opinar i compartir ho amb tots vosaltres.

    De risa. No t'ho creus ni tu. Es veu massa bé la intenció i el motiu del blog per molt que es mescle en noticies amables de fora la política..

    ResponElimina