7 d’oct. 2015

EDITORIAL: De participació i de predicar amb l'eixample, què és una bona manera de governar.

Hem llegit un article del Diari de Tavernes titulat "Compromís i la ficció sobre la participació", i ens ha fet reflexionar seriosament al voltant d'uns dels eixos de la política del nostre govern municipal de Compromís: la participació. Si com a participació 'ha d'entendre que el poble ha d'estar cada vegada més informat, emprant tots els canals adients per aconseguir eixe objectiu, a més de mobilitzar a tots els col·lectius locals, veïnat, entre d'altres. No és acceptable que el nostre govern, nacionalista, progressista i d'esquerres s'ompli la boca amb la paraula participació, es mou i actua correctament en alguns fronts, i deixa a la meitat del poble de costat?
El Partit Popular diu que no els han consultat ni informat del que el govern de Jordi Juan vol fer amb els 600.000 euros de la Diputació que els correspon. També vàrem conéixer que Bononad s'havia assabentat per la premsa i les xarxes del mateix tema. I no és trivial. Estem parlant d'inversions de més de 100 milions de les antigues pessetes, 600.000 euros. El PSOE sembla que tampoc estava informat. Els partits que representen quasi el 50 per cent del poble, a la meitat dels veïns, no se'ls havia participat. No hi ha hagut participació. Estem veient una manera d'actuar, de governar, idèntica a la practicada tants anys pel PP. Com tenim majoria absoluta, política de rodillo i després, a vendre participació.
És governar de la mateixa forma que el PP. Idèntica. I entenem que els valors progressistes haurien de pesar un poc més, i no fer exactament el mateix que feien la dreta local. Tavernes ha dit no a eixa manera de governar. I la participació, a més de vendre-la, s'ha de practicar. I donar eixample. Obras son amores...És la nostra opinió. Una opinió com qualsevol altra.

7 comentaris:

  1. Tota la raó. Es el que tenen totes les majories absolutes. Les de dretes i les d'esquerres. Per què tenin que consultar amb els altres si no els necesitem? El PP va arribar a 12 regidors i ara té 4. On arribará Compromís?

    ResponElimina
  2. Desgraciadament sembla que Compromis ens ha estafat a tots. Perquè si no ofereixen el que s'espera es diu estafa. Llàstima.

    ResponElimina
  3. L'opinió d'un ressentit perquè no li han donat a guanyar. Quant a un en Sueca no el volen i en Tavernes no li renoven la faena....
    Que ací nos coneixem tots.

    ResponElimina
  4. O l'opinió d'una persona que no estava en el pleno i per tant no va sentir les explicacions del perquè es va tindre que fer aixina.
    De tota manera qualsevol que haja estat treballant per l'Ajuntament sap que les coses de vegades s'han de fer contra rellotge si no vols eixir-te'n de plaç i perdre subvencions i fer un programa d'inversions en nomes 10 dies que tenies es complicat ¿O no, senyor del blog?
    Fes els projectes, valora-los, informes tecnics, i més coses i tot això en 10 dies i voler que es convoque a l'oposició perque despres com te per costum i voste ho sap no propose res i calle i es quede muda com passa en les comissions. Això en el meu poble no es participació, es perdre el temps o si vol calfar cadires.
    Si havera estat en el pleno pot ser algunes de les coses que diu no les diria, però com l'objectiu es fustigar el govern, tot val.
    I si, es veritat, després el plaç de presentació de projectes es va ampliar, pero quan això es va fer Tavernes ja havia presentat els projectes dins del plaç marcat i per cert l'ultim dia.
    A l'altra entere's si vol informar des de la realitat i imparcialitat i no quedar-se en casa.

    ResponElimina
  5. I perfavor afluixe un poc amb l'humor que ho narra tot tan gracios,que de risa que magarra no puc llegir ni dos renglons.

    ResponElimina