4 d’oct. 2015

El nostre primer Editorial és... Per la celebració institucional del 9 d'octubre a Tavernes, el dia abans

Benvolguts: El nostre primer Editorial el dediquem a la celebració de l'Acte institucional de l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, commemorant el 9 d'octubre, el dia de tots els valencians. Sens dubte, el dia més important per a tots nosaltres, i el que més hem de cuidar. Almenys, com a mínim, igual que cuidem la celebració de les falles, del dia Reis, Pasqua, etc. Com quan celebrem la nostra onomàstica. El mateix dia. Ni abans ni després. Si el dia dels valencians és el 9 d'octubre, per lògica, cal celebrar la "celebració" oficial institucional, el mateix dia. Va ser un gran encert del govern de Jordi Juan recuperar i dignificar la commemoració del dia més important per a la valenciania. Perfecte. Però un gran desencert, canviar la celebració de l'acte al dia abans, el 8 d'octubre.
Quina explicació hi ha? Quina argumentació? Cap. Hi ha algun acte d'agenda en el poble que els ho impedisca? S'encavalquen? Cap argumentació sembla lògica. Tenim un govern nacionalista, que s'ompli la boca en la nostra cultura, la nostra llengua, els nostres valors, etc etc. I quan es tracta de commemorar i dignificar el nostre DIA, el 9 d'octubre, van i ho canvien de dia. Vist en gelat, sembla que alleugerar l'agenda siga l'única explicació. SI governara qualsevol altre partit polític en Tavernes, podríem entendre-ho. Però no governant Compromís. I més quan el mateix Jordi Juan ha declarat que "des de l’Ajuntament de Tavernes se celebrarà el 9 d’Octubre perquè és una data molt important en representar el nostre naixement com a poble". Serà molt important, tan important que la celebren el dia abans.
Tampoc entenem com la resta de partits polítics representats en l'Ajuntament, donen suport al govern municipal amb el canvi inexplicable de dia de l'Acte institucional de celebració del 9 d'octubre, acudint com si res. Este dilluns hi ha Ple. Ahí és on s'han de donar i demanar les explicacions escaients. I si no en són aclaridores, sempre queda el recurs de no acudir a este acte fora del dia apropiat. Ah!, per últim, també dir que ens ha cridat molt l'atenció que l'acte institucional, què és un acte polític, està en la programació cultural del mes d'octubre com un acte cultural més de la programació. Política i Cultura, barrejats? Ui, què por! Les celebracions, quan pertoquen. Ni abans, ni després. Tot té el seu moment. No estem parlant de concerts, paelles, actuacions, estem parlant d'un acte POLÍTIC de CELEBRACIÓ DEL DIA NACIONAL DELS VALENCIANS. Si no respectem ni el dia, anem a respectar altres conceptes? Cal predicar en l'eixample. Clar, açò en la nostra opinió, una opinió com una altra qualsevol.

7 comentaris:

  1. L'any passat ja es va celbrar el dia abans, el dia 8 d'octubre. Tampoc va hi haver cap explicació convincent, llevat dels rumors que apuntaven a motius...d'horari. A buen entendedor...ventlar el dia abans i matinejar el dia després, si se pot canviar. Se canvia. I aqui paz i allà glòria.

    ResponElimina
  2. Es mereixen que PP, PSPV i EU-AV els planten amb la seua pantomima, i els demostren que aprecien més les seues arrels i història que ells. Però no ho faran, perquè tenim un nivellaso al poble que no veiges.

    ResponElimina
  3. Boicot al 8 d'octubre!!
    Que és queden a soles els de Compromís.

    ResponElimina
  4. No és normal celebrar el 9 d'octubre un dia abans. No veig cap problema en celebrar-ho el dia 9 i si hi ha problemes que s'expliquen

    ResponElimina
  5. Almenys ara se celebra.
    I em sembla be el dia d'abans si es vol potenciar que la gent vaja a València.
    Abans ni se celebrava, ni el dia d'abans ni el dia 9.

    ResponElimina
  6. No agraixes massa els tres anys menjant de la mà de Compromís.

    ResponElimina
  7. Està reflexat a l'Editorial, estimat anònim. Pensem que caldria potenciar més al poble, a València viu quasi un milió de persones que poden potenciar ho. Però nosaltres sóm de Tavernes.

    ResponElimina