8 de des. 2011

És el mateix demanar un estudi de viabilitat que no voler obrir l'escoleta de la platja?

De vegades observem situacions còmiques i quasi surrealistes al nostre poble. El cas de l'escoleta de la platja és un dels més clars.
L'Ajuntament ha solicitat la participació ciutadana en la viabilitat de l'escoleta infantil de la zona de la Sardina de la platja de Tavernes. Eixa participació s'ha demanat en forma de qüestionari  que es troba a l'abast dels veïns a diferents punts de la localitat i a les webs municipals, tavernes.es i tavernes.org.
I ara ve el cas de sempre. Escoltes un sector del poble i diuen que l'Ajuntament no vol activar l'escoleta de la platja. Que no volen que la desestacionalització desaparega. Que els joves no aniran a instal·lar-se allí si no hi ha escoleta al seu abast.
Dona igual que no tinguen metge, farmàcia, supermercats, botigues, etc. La gent sols anirà a la platja si tenim en actiu una escoleta. Problema acabat. Problema resolt.

I ara ens preguntem. On s'ha dit, de paraula o per escrit, que no va a activar-se l'escoleta de la platja? Noslatres no ho hem trobat en cap lloc dit de forma oficial per part de l'Ajuntament. Si que es diu en els blogs del pp, el Ventilador i el Diari de Tavernes, es nega en el blog del Bloc, La Cotorra de la Vall, i l'Ajuntament ha assenyalat que es tracta d'un estudi de viabilitat que té que estudiar la comissió designada a eixe menester.
Està clar que des de ACEPLAT, l'associació de la platja, van a remar cap a casa i estan a favor de la activació de l'escoleta, fins i tot han presentat un estudi de viabilitat, que sembla tenien de fa un temps (imaginem que fet en temps de bonança econòmica, no amb la situació actual, on les condicions dels factors han variat substancialment).
Tornant al titular d'este article, insistim: és el mateix demanar un estudi de viabilitat que dir que no es vol obrir la instal·lació?. La resposta es clara com l'aigua, ací i al Japó. No és el mateix. I tornem a apreciar novament uns intents desesperats per part del grup popular de tractar de pegar-li la volta a temes que no generen controvèrsia de cap tipus, a excepció, clar, d'interessos polítics.
La realitat és que una escoleta a la platja pot ajudar a evitar la desestacionalització, però en cap manera va a ser el detonant de la recuperació de la platja, no és la solució dels problemes actuals. Pensar això és d'una ximplesa absurda.I d'altra banda, sabem que al passat plenari municipal, la regidora d'Educació, Pilar Altur, va dir que entrava en la idea de l'Ajuntament el tirar endavant el projecte de l'escoleta, però no abans de tindre estudis seriosos de viabilitat i necessitat, que no de rendabilitat.

foto de La Cotorra de la Vall

2 comentaris:

  1. este proyecto es absolutamente imprescindible para la palya de Tavernes. Y además, seria un buen punto de partida. Por alguna parte debemos empezar a recuperar nuestra playa, abandonada de la mano de Dios desde hace varias décadas.
    Queremos la guarderia ¡¡YA!!

    ResponElimina
  2. Y si empezamos por la educación, mejor.

    ResponElimina