14 de set. 2016

Unes festes per a oblidar

Les festes (Patronals?) (Majors?) de Tavernes 2016 han passat a la història, i mai més ben dit. Les festes per oblidar. Mireu que feia anys que les festes són males. Però estes són difícilment superables. Unes festes per a oblidar.

Primer, perquè encara no sabem quants dies de Festes hem tingut: 4 dies, segons la versió oficial del govern de Compromís? I el dia de la Baixada del Crist i el dia dels carrers engalanats, no conten? Com quedem? Quatre dies o sis dies?

Canvi de data del dia de visita dels carrers engalanats, prevista oficialment pel dijous 8. A qui se li'n va ocórrer posar el dia de la visita precisament el mateix dia que els xiquets comencen l'escola? Ridícul.

Macroconcert de festes un dijous entre setmana laboral, dirigit a un públic molt concret, i on difícilment anava a convocar a seguidors d'altres comarques un dijous. Resultat, una escassa concentració que es va quedar molt lluny del miler de seguidors. Una llàstima, perquè el cartell era molt interessant. Un divendres o un dissabte i hi haurien triomfat.

Concurs de carrers engalanats ja quasi a punt de desaparèixer. En pocs anys s'ha passat d'una vintena a 7 carrers engalanats. S'ha modificat la quantia dels premis, s'han pensat algunes iniciatives per recuperar eixa tradició?

Concurs de paelles. Fracàs. L'Ajuntament ha dit oficialment que més de 5.000 veïns es van concentrar per a gaudir del concurs de paelles. Mentida. Tiquets venuts no és igual a paelles fetes. Dues terceres parts dels roglets marcats per cuinar les paelles, buits. Més de 300 roglets buits. De la zona de les paelles, sols els perfils laterals amb paelles cuinades. Entre 1.500 i 2.000 persones. Les taules, més de la mitat buides. Una tradició que va a la baixa. Ah, este any no hi havia taules numerades. Ni roglets.

Ara bé, el gran desficaci d'estes festes ha sigut concentrar en 24 hores 3 esdeveniments com les xarangues, les paelles i el ball de disfresses. Ridícul.

El concurs de xarangues ens consta que els organitzadors volien fer-lo el dissabte de la baixada. No van voler i es va programar pel dissabte següent a la nit de paelles. Resultat: una baixada de participació enorme. Mai s'ha vist la plaça tan buida, especialment als laterals i final. Sempre ha sigut quasi impossible circular pels voltants, i este dissabte no hi havia gent. Inclús llocs buits a les taules de veïns que no havien anat, encara que tenien l'esmorzar abonat.

I, a la nit, després de les paelles i les xarangues, el Ball de Disfresses. Nyas! Sols 6 comparses participants. Un fracàs de participació. I la brillant idea de contractar dues orquestres, una en la plaça i altra en el passeig?. Resultat: La de la plaça tocant els pobres per a ells, i tota la gent al passeig. El pròxim any, que lloguen 4 orquestres. Ja posats...

No cal continuar amb més detalls. Perquè si parlem de la broma dels indis i els vaquers... Millor ho deixem ací. Una cosa és planificar un absurd i altra és demanar crítiques constructives per millorar-les.

Es salven la paella de la gent gran, el castell de focs de tancament de festes, i poc més. Ah, i la fira alternativa del Prado, però eixa no depenia de l'Ajuntament. Igual ha sigut per això.

La valoració del govern és que han sigut unes festes molt bones.

2 comentaris:

  1. Millor oblidar unes festes decidides en una consulta vinculant en la que poca gent va participar

    ResponElimina
  2. Una perfecta descripció de les pijors festes de la historia.
    Pareix que el govern no ho enten igual en la seua valoració.

    ResponElimina