29 de set. 2016

Del braghettone italià al paquetone (o "bolquerone") valler

La història recorda a Daniele Ricciarelli per dedicar-se a tapar-li els genitals de les figures de Miguel Angel, amb la qual cosa, segons la wikipedia, va ser conegut per la història com "il braghetone".

Este divendres dia 30 entra en vigor la Nova Ordenança de Trànsit i Seguretat Viària, on l'article 11, punt 6 diu:
6. La circulació de cavalls i carruatges pel nucli urbà de població i platja requerirà que els cavalls estiguen dotats de bolquer, element similar que evite la caiguda d´excrements en la calçada o, en tot cas, que s´assegure que el portador de l´animal arreplegue els excrements, com assenyalen els ordenances d´animals domèstics i netedad urbana.

Este polèmic punt ha eclipsat una Ordenança que sembla impecable a la resta de punts. És com aquell preu del café de Mariano Rajoy, que va quedar en ment dels ciutadans després de dues hores d'entrevista. Ací quedarà allò de l'Ordenança paquetone o bolquerone. Una pena.

(PD: gràcies als lectors per l'info via mail per l'elaboració d'este post!)

2 comentaris:

  1. Menuda tonteria. Tavernes no té perquè ser menos que Granada, Sevilla o Cordoba a l'hora de demanar neteja dels carrers als amos dels cavalls.

    ResponElimina
  2. El café era Zapatero. I la notícia aquesta una tonteria. L'ordenança ho diu clar. O ho arrepleguen o alguna mesura per a que no embruten els carrers. Et pareix mal? A mi no. Jo arreplegue la dels meus gossos.

    ResponElimina