29 de set. 2016

Al·leluia! Tavernes deixarà de celebrar el 9 d'octubre el dia 8 d'octubre

Finalment, l'acte commemoratiu institucional del Dia dels Valencians, el 9 d'octubre, tornarà a celebrar-se altra vegada el dia que li correspon, el 9 d'octubre. Les crítiques continuades al consistori dirigit per Jordi Juan per celebrar els darrers anys l'acte institucional el dia abans, el 8 d'octubre, sembla que finalment han obtingut fruit.

Anys anteriors, Compromís va decidir celebrar la commemoració del Dia dels Valencians el dia abans. En la pràctica és com si en Espanya celebraren el dia de la Hispanitat el dia abans, o com si celebrarem el dia del Treball el dia abans. Així, la suposada reivindicació d'un dia tan important pels valencians, semblava un sense sentit en Tavernes, quan se suposava que un partit nacionalista és el primer que havia de respectar. Finalment s'ha imposat el seny entre els nacionalistes de Tavernes i han decidit celebrar com cal l'acte polític institucional el dia correcte, el dia 9.

Este mes d'octubre, a les 10.30 hores i al saló de Plens, acte institucional de caràcter polític. Tot seguit, a les 12 hores Festival Coral Marinyen i del cor XV de Març a l'auditori de la Casa de la Cultura. Ja de vesprada, a les 19 hores, concert tradicional de la banda SIUM en aquesta ocasió a l'aire lliure, al Passeig del País Valencià.

Els dies anteriors hi haurà més activitats. Divendres s'inicia una Fira Valenciana a la Plaça Major. Desconeguem qui ho organitza. El divendres a les 22 hores, al Passeig del País Valencià, el tradicional Festival de Balls Populars, que incomprensiblement ha estat apartat de les festes Patronals de Tavernes, després de 40 anys.

El dissabte dia 8 també al Passeig, el Mig Any Faller organitzat per la Junta Local Fallera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada