12 de maig 2016

"Sense periodisme no hi ha democràcia". Resposta del periodista de Las Provincias davant les crítiques rebudes per publicar la presència de taüts a pocs metres de l'entrada del cementeri.

La publicació d'un article i unes fotos d'uns taüts utilitzats dipositats a pocs metres de l'entrada del cementeri municipal de Tavernes, ha suscitat la polèmica entre els seguidors del govern i els seus detractors. El periodista destaca al facebook l'atac personal del blog oficial del partit en el govern a la seua feina. Ho reproduïm
"Ahir vaig publicar a Las Provincias una notícia on mencionava la presència de taüts a pocs metres de l’entrada del cementeri. Per cert, va ser la notícia més vista de tota la web a la nostra comunitat.

Des d’un blog, han atacat a la meua persona per publicar eixa informació. No és el primer atac que rep, però en este cas sí que voldria explicar fets.

M’apassiona el periodisme, sóc llicenciat en ciències de la informació i mentre puga seguiré treballant de periodista.

La meua faena, al llarg de quasi 20 anys de professió, m’ha portat a cobrir fets bonics, com rebre el Premi Amic de la Valldigna, i altres molt tristos com donar cobertura a la mort de companys.

La meua notícia d’ahir va ser contrastada, i des del punt de vista periodístic, m’atreviria a dir que exquisida.

Algú, des del covard anonimat, ha volgut atacar-me dient que mostrar les fotos ha sigut falta de sensibilitat, que no he contrastat fonts… Tot fal•làcies perquè fa més de 10 dies que vaig seguint la notícia. Ahir mateix parlava amb el gabinet de premsa i exposava els fets, publicant el que em digueren. I reflectia allò que la gent em va dir en el cementeri.

No entenc com un simple anònim s’atreveix a atacar a qui publica les fotos. És com criticar a qui va publicar la foto d’Hiroshima, la dels camps nazis o més recentment la dels pobres refugiats. Les fotografies mostren realitats i en ocasions canvien la Història. Jo vaig publicar unes fotos de taüts, i vaig evitar traure restes on posava el nom de famílies, que per cert també estaven allí.

Sols em dol una cosa de la informació i és respecte als pobres “operaris”. Ells no tenen culpa, són manats i s’han vist enmig d’un envolat per fer la seua faena com algú la mana. A ells el meu respecte.

De la resta tot allò publicat ha sigut correcte. Qui ha fet mal les coses no és el periodista, és qui no ha tingut cura de donar un bon servei a les restes dels difunts.

Poden atacar-me com vulguen, però seguiré fent la meua faena. Quan toca publicar que s’inaugura la Torre de Guaita, o quan es deixen taüts informaré perquè el periodisme és democràcia i la llibertat. Si a algú li molesta el periodisme, eixe ni és demòcrata, ni vol la llibertat més enllà de la seua manera de veure les coses.
Carles Gimeno".

6 comentaris:

  1. Tot el meu suport a Carles Gimeno que signa els seus articles en Las Provincias mentre altres escriuen desde el Covard anonimat d'un blog.

    ResponElimina
  2. Tots sabem qui està darrere d'eixe blog. Es entenible el paperot que ha de fer l'home. Qui no ho faria en les seues cicumstàncies? Doncs ja està. I precisament el periodista no es una germana de la caritat, que també ens coneixem tots al poble. Ara, la forma de reaccionar del séquit del partit, considerant enemics als que no pensen igual que ells, és absolutament sectaria. En un grup del face he vist un rifirafe entre la germana d'un d'ells, precisament, i un històric, absolutament impresentable de banda d'este senyor. Qui vos ha vist i qui vos veu. Em senc avergonyida de molts de vosaltres. I dels nous, sense cap ideologia la major part, que voleu que vos diga. A la primera de canvi, pegaran a fugir i es quedareu els de sempre preguntant-vos: que ha passat?

    ResponElimina
  3. Menudo pájaro le ha tocado a Gimeno. Esa obsesión por evitar cualquier tipo de critica al alcalde, resulta ya enfermiza. Hace tiempo que dejé de leer su blog precisamente por esto.

    ResponElimina
  4. Hi ha pardals que volen callar a tots com si estiguerem en Corea del Nord o Venezuela.
    Qui porta la Cotorra?

    ResponElimina
  5. EL blog partidista del govern actual, quan no li interesa el que publiques, clar en contra del somriure, no ho publica.

    Aixó es dia abans censura previa?. o Dictadura pura i dura?.

    Tans sols es pot idolatrar al lider, i no cuestionar-lo?

    Democracia?.

    Vaja lio que tinc

    ResponElimina
  6. Ho tens ben facil: no entres.
    Ningu t'obliga.

    ResponElimina