29 de nov. 2011

El cas de la depuradora que tots volien

Tenim algunes visions prou interessants del cas de la depuradora. Anem allà:

Visió de l'Ajuntament:
http://www.tavernes.es/es/noticias/100-noticies-ajuntament/602-lajuntament-de-tavernes-signa-el-contracte-per-a-la-redaccio-de-lavantprojecte-de-sanejament-i-depuracio-daiguees-residuals-per-construir-la-nova-depuradora-

visió de la Cotorra de la Vall:http://lacotorradelavall.blogspot.com/2011/11/el-govern-municipal-ha-firmat-avui-el.html

Visió del Ventilador per Tavernes:http://elventiladorpertavernes.blogspot.com/2011/11/mentre-gandia-projecta-un-camp-de-golf.html

Que va dir Las Provincias el 1/01/2011:http://www.lasprovincias.es/v/20110118/safor/tavernes-saca-licitacion-depuradora-20110118.html

Què va dir La Cotorra del tema: http://lacotorradelavall.blogspot.com/2011/11/la-generalitat-impedira-el-progres-de.html (hi ha uns quants enllaços prou interessants a este article)

Què ha dit el PP: http://www.laveu.es/actualitat/politica/2816-el-pp-demana-al-govern-de-tavernes-que-aclarisca-el-futur-de-la-depuradora.html#jacommentid:1078

uy, anem a aturar. Tenim prou informació. Una cosa hem tret en clar. El 25 d'octubre, Tavernes Today publica un twett on textualment indica:

Tavernes Today!


S'ha adjudicat: serveis del avantprojecte de sanejament i depuració d'aigües residuals a la més barata. Esperem que siguen bons técnicament.
I ara ve el tema: si el projecte ens diuen des de l'Ajuntament que és va adjudicar el 17 d'octubre...si Tavernes Today ja sabia el 25 que s'havia adjudicat, i sembla ser per una font molt ben informada...perquè el pp demana el 11 de novembre en nota de premsa oficial al govern de Tavernes que aclarisca el futur de la depuradora? Falta d'informació...o manipulació descarada? 
A la Veu podem llegir les declaracions del POrtaveu del PP local on diu textualment:“Després de mesos del govern de Jordi Juan, podem vore que l’execució de la depuradora sembla més lluny. L’executiu local no parla clar i ha reduït dels pressupostos de 2011 la partida destinada a la redacció d’este projecte. Poc o res ha aclarit en relació al futur d’esta infraestructura” ha indicat el portaveu popular Manolo Vidal.
I el que ens hem preguntat en estudiar un poc a fons les noticies publicades del tema de la depuradora: Si la redacció del avantprojecte tardarà 6 mesos, més els lògics que després ho retardaran els tràmits entre administracions...¿perquè no es va encarregar el avantprojecte el mes d'abril, i així haver avançat mesos el temps d'execució, ja que si no es fa la depuradora, textualment el pp indicava :
"Els populars han aclarit que en els pressupostos de la Generalitat de 2012 no hi ha cap partida per a executar la depuradora perquè Tavernes encara no ha redactat el projecte i adquirit els terrenys. Quan es tinguen eixos requisits, podrem exigir la inversió que tenim compromesa per la Generalitat. El PP demana a l’alcalde que aclarisca amb qui s’ha reunit fins ara per avançar el projecte de la depuradora i recorda al Tripartit que si Tavernes no fa la depuradora es propiciarà que Tavernes es quede estancada durant décades."

No ens agrada decantar-nos cap ningun costat, però este cas mereixia uns aclariments. El que no entenem tampoc és perquè l'Ajuntament no va divulgar que ja tenia feta l'adjudicació.

foto de signatura de tavernes.es
baner de capçalera de La Cotorra de la Vall
foto de Manolo Vidal de laveu.es

7 comentaris:

  1. joder con los politicos! El que se mueve no sale en la foto. Jajajaja

    ResponElimina
  2. Potser siga perquè l'adjudicació la fa la Mesa de Contractació segons la baremació. I s'informa a l'empresa que ha estat elegida que suposem haurà de dir el placet, presentar els avals i sobre tot, no renunciar que crec que es pot renunciar, amb la qual cosa passaria a la segona en puntuació, i aixi successivament.

    Cal tindre en compte que el procés des que s'informa, publicita i es presenten ofertes fins que la Mesa de contractació decideix poden passar uns mesos i les empreses canviar la situació. Vaja inclus fer "fallida".

    Potser per això es va decidir no dir-ho publicament fins avui, quan tot era clar.
    Ara segur segur que el PP, amb la d'espies i afins que té a l'Ajuntament, ho sabia i va continuar igual.

    ResponElimina
  3. Acás no será que Manolo no va escomençar a expropiar perque sabía que en els presupostos de 2012 no n´hi havia partida per a la depuradora?

    ResponElimina
  4. yo no tenia idea de que iba esto de la depuradora, pero me ha quedado bastante claro. Como juegan con nosotras. En fin, supongo que esto es la política.

    ResponElimina
  5. El PP és el unic capaçitat per poder portar avant la construccio de la depuradora, ya que manen a Valencia i a España.

    ResponElimina
  6. manar manarán, a fa falta que els creguen.Son dels pocs pobles on han perdut vots i aixó no crec els ajude masssa.

    ResponElimina
  7. Li podien tirar la culpa de lo de la depuradora al tecnic de protocolo de l'Ajuntament. És l'unic que els falta ja ja ja. Ai estos peperos...

    ResponElimina