20 de nov. 2011

Les comportes del segon canal ens diuen que ja estan operatives

treballs de neteja al segon canal de defensa
Les comportes del segon canal de defensa ja estan operatives, tal i com informa la web municipal de l'Ajuntament de Tavernes.  L’Ajuntament de Tavernes ha retirat l’arena acumulada en les dues bandes del canal, que impedien l’obertura de les comportes en cas d’avinguda o de pluges fortes.
comportes vistes des de la platja      Estes actuacions han consistit, a banda de la retirada d’arena, en la revisió i manteniment dels mecanismes i maquinària d’obertura i tancament. S’han reparat els desperfectes i s’ha assegurat el seu funcionament òptim en cas de necessitat.
       El regidor de Manteniment d’Infraestructures, Josep Llàcer, ha destacat que “amb esta actuació hem solucionat els greus problemes que tenien les comportes del canal, derivades de la falta de manteniment d’estos últims anys. Ja tenim les instal•lacions en perfecte ús, i a partir d’estos moments es farà un manteniment regular per a previndre qualsevol situació d’emergència derivada de pluges fortes”.
       El temps d’actuació de l’Ajuntament en les comportes del canal ha estat marcat pels permisos i tramitacions duts a terme davant la Demarcació de Costes del Ministeri de Medi Ambient.
       La regidora d’Urbanisme i Agricultura, M. Carmen Canet, ha expressat que “novament, donada la situació, hem fet un esforç i s’han posat en servei les comportes del segon canal de defensa, atesa la necessitat de revisar, netejar i adequar tant la zona anterior com les posteriors. Una vegada rebut el permís, actuàrem de seguida. Com que la part marítima depén de Costes, havíem de tramitar el permís que, evidentment, du un procés administratiu. Vull matisar que no hi havia una situació d’emergència greu, però, si n’hi haguera hagut, hauríem actuat immediatament, sens dubte. Complint els tràmits legals, una vegada rebuda l’autorització de costes adequàrem tot l’entorn de les comportes, on feia uns anys que no s’actuava”.
       Per a la regidora, “els agricultors de Tavernes, i la població en general, poden sentir-se tranquils, perquè vetlem pels seus interessos i en quatre mesos hem actuat amb la celeritat que calia per a adequar tot allò que és vital” ha afirmat M. Carmen Canet.


text i imàtgens tavernes.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada