24 de nov. 2011

25 de novembre. Dia Internacional contra la violència de gènere.

L'IES La Valldigna ha encetat unes jornades molt interessants. Ens ho conten des del web municipal:
Les dues jornades se celebren avui dimecres 23 i el pròxim divendres 25 a la sala d'usos múltiples de l'IES la Valldigna dirigides a alumnes de batxillerat i cicles formatius de grau mitjà, superior i alumnes de segon, tercer, quart d'ESO i PQPI.
 La jornada de hui dimecres ha comptat amb la presència de les regidores d'Educació, Pilar Altur, i de Serveis Socials i Participació Ciutadana, Karina Vercher.
El programa d'activitats ha començat amb una exposició dels diferents murals realitzats pels alumnes, amb un conte, projecció de vídeos i lectures dramatitzades d'històries de dones maltractades.
Un vídeo ha servit per donar pas als professionals participants a la jornada, cas del titular del jutjat número 4 de Sueca de primera instància i instrucció i violència sobre la dona, José Luis Mendoza; la fiscal Carmen Tamayo, la representant de l'oficina del Centre d'Atenció a la Víctima del Delicte de Sueca, Sales Iborra, el Sergent de la Guàrdia Civil, Antonio Muñoz, i l'agent de la Policia Local encarregada directament dels assumptes de violència domèstica i de gènere, Verònica Segura. També s'ha comptat amb les representants de Serveis Socials de l'Ajuntament Amparo Perelló i Núria Grau.
La jornada ha comptat amb una sèrie de lectures de l'alumnat i a més també està previst celebrar el dia 25 cançons acompanyades de xilòfons i flautes. Eixe dia es lliuraran els premis dels diferents concursos organitzats, els de murals, relats i cançons.

Cal destacar la col•laboració activa dels membres de la comunitat educativa, alumnat, pares i mares i professorat de l'IES La Valldigna en aquestes jornades contra la violència de gènere.

El servei d'atenció específica al tema de la violència de gènere va començar a Tavernes l'any 2006 i s'han obert 185 expedients des del seu inici. Tavernes va formar part, junt a Cullera i Sueca, de l'assaig del "projecte iceberg" de lluita contra la violència de gènere, que va començar en gener de 2011 i conclourà a gener de 2013.


info i fotos de la web tavernes.es

1 comentari:

  1. UPyD ens hem unit a dita campanya com a partit i des de açí convide a tot el mon a fer-ho no sols hui si no tots els dies del any, a vore si acabem amb esta lacra social.

    ResponElimina