22 d’ag. 2016

La veritat del cas dels bous a Tavernes: perquè hi haurà bous.

Molta polèmica ha generat el tema dels bous a Tavernes estes últimes setmanes. El govern de Jordi Juan hi ha posat com a excusa que no pot fer altra cosa que firmar, i qui dóna l'autorització és la Conselleria. L'alcalde accidental Josep Llàcer ha firmat favorablement.
Ara bé... Que diu el Decret 31/2015, de 6 de març, del Consell pel qual s'aprova el Reglament de Festejos Taurins Tradicionals en la Comunitat Valenciana (Bous al Carrer)?

Article 13: Per a la celebració dels bous al carrer serà preceptiu obtenir l'autorització expressa de la Conselleria competent en matèria d'espectacles.

Però... Que necessita la Conselleria per a donar-li dita autorització al sol·licitant? Anem al:

Article 15.1: Declaració favorable de l'Ajuntament de la localitat a la celebració dels bous al carrer.

Aclarint: Si l'Ajuntament no atorga eixa declaració favorable, la Generalitat no dóna l'autorització. Hauria pogut perfectament argumentar en contra entre d'altres, per estos motius:
1-El Ple de l'Ajuntament de Tavernes, amb els vots de Compromís i EU van aprovar la moció que diu que Tavernes és una ciutat lliure de maltractament animal. I, com van fer en un circ, no volem eixe tipus d'espectacle en la nostra ciutat. De fet, circs amb animals no poden actuar en Tavernes. Seguim.

2-El resultat de l'enquesta popular dels veïns de Tavernes va ser un NO ben clar als bous al carrer, i l'Ajuntament ha de respectar la voluntat del poble expressada en dita consulta. No fer cas de la consulta deixa en molt mal lloc als nostres governants. Pregunten, convoquen als veïns, votem i després fan el que els interessa. Participació i transparència. Si senyor!

Conclusió: L'Ajuntament de Tavernes ÉS qui permet que els bous tornen a Tavernes. A més, això ens porta al:

Article 73. Les persones interessades en la instal·lació de places portàtils, SI L'AJUNTAMENT AIXÍ HO DETERMINA, DEURAN CONSTITUIR FIANÇA A FAVOR DE LA CORPORACIÓ MUNICIPAL QUE TRAMITA EL PROCEDIMENT...

Per exemple, per aforament de la plaça de bous fins a 700 persones, serien 60.000 euros, fins a 1.500 persones serien 120.000 euros, etc. que haurien de pagar els sol·licitants.

Ha demanat fiança l'Ajuntament? Sí? No?
A la vista està que Compromís no actuarà contra els seus interessos electorals, ni actuarà contra la penya taurina. Es juga un bon grapat de vots que no vol perdre. Però hauria d'afrontar la seua decisió, i no tractar d'excusar-se i tirar-li la culpa a altres.

11 comentaris:

  1. On està la #Valentia? El somriure si està, sembla més bé ja una burla. Ni estic a favor ni en contra dels bous, me la bufa, el que em sembla ridicul es tot el paripé que estan montant per llevar-se les culpes i traure balons fora. Decepció total amb ells. Que trist.

    ResponElimina
  2. per favor...llegiu-se la consulta...esteu equivocats...i lo mal de tot és que ho sabeu. Pero res...seguiu així.

    ResponElimina
  3. Equivocats...quin sectarisme, Senyor beneit omnipotent. Una penitencia ben gran, per favor. Ai, la penya, mare!

    ResponElimina
  4. votan NO ALS BOUS AL CARRER pero el alcalde firma para que monten 1 plaza privada,porque habra interes sera,pues no pasa nada todos los que votaron al NO que no asisten ala plaza y tod lo que gastaron de gastos no creo que los recuperan perderan y asi para el año que viene que se lo pienses 2 veces aver quien quiere arrisgar en gastos asi no haran ELS BOUS AL CARRER ni PLAZAS PRIVADAS si no entran gente ala plaza ganaran los que votaron el NO

    ResponElimina
  5. Molt decepcionat. No els tornaré a votar. Ho senc

    ResponElimina
  6. Estem parlant de bous al carrer (que és una via pública) o d'una plaça de bous privada dins d'uns terrenys privats. No se com està la cosa, prodieu explicar-ho?.

    ResponElimina
  7. I l'art 69? Diu que sk l'ajuntament no fa inspecció no es dona llicencia

    ResponElimina
  8. El Decret de la GVA agrupa dins bous al carrer les activitats en places de bous, independentment siga en espai privat o públic. Els tràmits són iguals.

    ResponElimina
  9. Quina és la postura de la oposició? A mi es que la noche me confunde... Primer en contra, ara a favor, cap a on fa l'aire hui?
    Pareix que la opsició estigui en contra, cosa que contradeix totes les seues legislatures anteriors on ni tan sols es van plantejar llevar-los... Demagogia pura i dura

    ResponElimina
  10. Mucho blablabla pero la plaza llena, ya vereis. Y muchos de los que iran de los que ahora critican al gobierno.

    ResponElimina
  11. Tenim bous perque la majoria absoluta de Compromís ho permet.
    Disfruten de lo votado.

    ResponElimina