22 d’ag. 2016

NdP: Comunicat de la Plataforma Carles Pinazo davant de la celebració dels bous al carrer a Tavernes de la Valldigna

La Plataforma Carles Pinazo ha tingut coneixement que, finalment, l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna (València) ha concedit la declaració favorable als linxaments de bous al carrer que es realitzaran al municipi, coincidint amb les seues festes. Aquesta declaració ha estat signada per l’alcalde en funcions, Josep Llàcer, amb data 12 d’agost.
Lamentablement, els fets ens donen la raó. El govern municipal s’havia esforçat en menysprear la declaració favorable com a un tràmit sense rellevància, amb la intenció de fer creure que no tenien cap responsabilitat ni implicació en els linxaments i assenyalant cap a la Generalitat com a culpable. Si no calia, per què l’han signada? El pretext principal ha estat un informe tècnic signat per la Secretaria General i la persona Tècnica d’Urbanisme. En aquest document, i en relació a la declaració favorable, cal destacar el següent paràgraf:
“La norma no estableix la naturalesa jurídica de la declaració favorable de l’ajuntament, que sembla preceptiva, encara que no s’estableix si és vinculant. Tampoc es determinen els efectes no emetera la declaració favorable o emetera una desfavorable a l’empara de l’acord referit en l’antecedent 2 [declaració de Tavernes de la Valldigna com a municipi lliure de maltractament animal], tenint en compte que l’autorització expressa ha de ser atorgada per la Conselleria competent en matèria d’espectacles”.
Front a això, insistim en la claredat del reglament. La perceptivitat està perfectament establerta pel seu article 15, “documentació NECESSÀRIA per a la celebració de bous al carrer”, entre la que es troba aquesta declaració favorable de l’Ajuntament. Sense ella, els linxaments no es podrien celebrar.
També insistim en la claredat del preàmbul d’aquest reglament, on qui legisla deixa clar que aquesta declaració és la via per a “DECIDIR EN CONTRA” de la tortura i linxaments, decisió que qualifica com “igualment respectable” que la favorable. Això queda encara més aclarit quan es diu que aquesta declaració té una “RELLEVÀNCIA ESPECIAL”.
A més, la suposada, malgrat que incerta, falta de definició, pel que faria a la naturalesa jurídica d’aquesta declaració, no és un argument per que l’Ajuntament deixe d’exercir les seues potestats en defensa de la declaració del municipi com a lliure de maltractament animal, que contà amb el vot favorable del grup municipal de Compromís, i del resultat de l’enquesta ciutadana on el suport als linxaments de bous al carrer no superà el 5% de la ciutadania amb dret a vot.
Front a això, s’han emparat en la falsa tradició dels linxaments de bous al carrer, que arriben a qualificar d’”immemorial”, i fins i tot fan referència a una “atracció popular” que contrasta amb el suport real de la ciutadania i per a la que tiren mà, també sense cap fonament, de la gent visitant.
El despropòsit es tanca amb l’edulcoració del suport amb uns condicionants referits a garanties de seguretat i d’actuacions contra el maltractament animal. L’Ajuntament de Tavernes disposa d’informes veterinaris sobre el patiment animal als linxaments de bous al carrer, perquè la Plataforma Carles Pinazo va fer entrega d’aquests documents.
El maltractament és intrínsec al linxament des de que els animals ixen de la ramaderia, i negar-ho és una mostra més que la signatura d’aquesta declaració és, malgrat tots els edulcorants, un acte militant a favor dels interessos del negoci del patiment animal i un absolut despropòsit per a un municipi “lliure de maltractament animal”.
La Plataforma Carles Pinazo lamenta aquesta insistència en el foment dels linxaments de bous al carrer, i continuarà treballant en suport dels i les animalistes de Tavernes per a que el seu poble deixe de ser municipi que acull i recolza el maltractament animal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada