12 de jul. 2016

NdP Ajuntament Benifairó: LES MEMÒRIES D’UNA SUPERVIVENT DE L’HOLOCAUST AQUEST DIVENDRES A BENIFAIRÓ

Aquest divendres continuen els actes de la Literatura a la Plaça a Benifairó de la Valldigna. Aquesta setmana intervendran Guillem Calaforra i Josep Conill amb una xarrada que porta per títol «sobreviure a la Xoà. Un diàleg en públic sobre les memòries de Janina Hescheles».Les memòries de Janina Hescheles són un document impressionant de la destrucció que suposà l’ocupació nazi de la seua ciutat L’viv. El llibre va estar escrit quan només comptava amb dotze anys, i amb aquells ulls de xiqueta narra la devastació i l’horror que suposà per a la comunitat jueva polonesa el nazisme.
Es fa difícil no portar a la memòria a Ana Frank, però és ignominiós pensar com altres memòries escrits per xiquets i adolescents no han merescut la mateixa atenció del públic. A més, textos d’una qualitat literària no sorprenent, sinó, a ulls de hui en dia, d’una altura inversemblant per a uns xiquets i adolescents. Està el cas de les memòries de Janina Hescheles, també d’altres, per exemple el de Rutka Laskier.
Guillem Calaforra, en la seua faceta de traductor, ens posa a l’abast aquest document del que va ser l’Holocaust, editat per la editorial Riurau. El divendres, junt amb Josep Conill, establiran un diàleg sobre el llibre i també el que significà per a Janina Hescheles sobreviure a la Xoà. Janina actualment viu a Israel, on emigrà i refeu la seua vida. Es doctorà en química i exercici com a professora a la Universitat de Haifa.
L’acte tindrà lloc a la plaça Major a les 20’00h.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada