26 de jul. 2016

La nit més llarga: #IFTavernes


L'incendi que ha afectat una part significativa de la muntanya de les Creus a Tavernes sembla estar ja estabilitzat, segons la GVA. Amb tot, els veïns de Tavernes han viscut una de les nits més llargues, on les hores s'han fet eternes fins que arribara la claror del dia per què els efectius aeris pogueren sufocar les flames que han estat cremant la vegetació tota la nit.

No està confirmat encara si es tracta d'un incendi intencionat o d'una negligència, encara que tot apunta a l'intencionalitat. Testimonis presencials de l'inici de l'incendi han compartit per les xarxes socials que van escoltar una mena d'explosió, o tret, i van veure una bengala semblant les emprades en la mar, i en comprovar que començava a cremar-se la muntanya, els mateixos veïns de la zona van estar els primers a tractar d'evitar el desastre. Van avisar els serveis d'emergència, que van començar a aplicar el protocol d'actuacions per combatre l'incendi.

En cap moment s'ha contemplat la necessitat d'evacuar als veïns dels carrers del voltant de la muntanya. Cada estiu és una constant l'intent d'incendi en la mateixa zona de la localitat. Fins ara, no s'ha agafat al presumpte piròman, que sempre aprofita la caiguda de la nit i dies especialment calorosos, de ponent, i cara la nit, per realitzar el seu acte delictiu.

Sens dubte, la nit més llarga de l'estiu en Tavernes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada