26 de jul. 2016

Editorial: Els veïns no han de plorar per l'incendi... Han d'actuar per agafar al piròman responsable

De res serveixen les lamentacions i les llàgrimes. No canviarem ni solucionarem el problema. I el problema és que tenim un piròman en Tavernes. Un piròman que any rere any tracta de cremar les nostres muntanyes. Les de les Creus. La muntanya que simbolitza i representa a la nostra ciutat. Tot un símbol per a tots els vallers.

Els veïns podem fer molt per canviar esta situació. Col·laborant amb la Policia Local i la Guàrdia Civil, facilitant-los la mínima informació que tinguem al nostre abast, el mínim detall per insignificant que siga, pot fer que els nostres cossos i forces de seguretat puguen arribar a identificar al piròman.

És un malalt. Una persona en greus problemes mentals que deriven en els intents de cremar el nostre medi ambient, les nostres muntanyes, amb tot allò que significa: possibilitat de destrucció de béns materials i propietats en cas que l'incendi arribe a la població o a les cases del terme afectat, posar en risc la vida de veïns, bombers, agents, voluntaris de Protecció Civil, desastre ecològic i mediambiental que necessitarà dècades per regenerar-se, erosió, augment dels danys ocasionats per les gotes fredes, mort de la fauna i vegetació de les zones afectades. Ningú amb el seu judici intacte és capaç de fer un acte així.

Les xarxes socials aprofiten per a alguna cosa més que enviar-nos els acudits de moda, les fotos de gatets, els vídeos porno, les fotos de les mogudes amb els amics, etc. Les xarxes socials poden emprar-se per a posar en comú qualsevol informació, dato, pista o detall que puga ser fonamental per identificar el malalt, el piròman. Ningú és invisible, i estem segurs des del Diari Valldigna que algun veí ha vist alguna cosa no habitual, estranya, siga ara o estos darrers anys. I qualsevol informació que els arribe a la Policia i a la Guàrdia Civil serà molt ben rebuda.

Cal actuar. No plorar.

3 comentaris:

  1. Absolutamente de acuerdo con el planteamiento. Comparto al cien por cien los argumentos.

    ResponElimina
  2. Si señor. El mal ja està fet ara hi ha que portar al responsable davant el jutje

    ResponElimina
  3. Totalment d'acord pero, quan el troben, que cumplisca condena, siga presó,treballs socials....perqué ultimament la justicia deixa molt que desitjar.

    ResponElimina