26 de nov. 2015

Surrealisme en estat pur: que hi ha horari per als delictes? El cas de les armes de la Policia Local

El govern de Compromís vol, segons llegim en el blog oficial de Compromís, què "els agents puguen deixar de portar l'arma en actuacions directes de servei i ajut amb la ciutadania". La proposta de la regidora de Seguretat, Llum Sansaloni, sorprén. Sorprén perquè es dóna per assegut que, segons continua el blog, no cal portar arma "quan uns agents de la Policia estan a la porta d'una escola, regulant el trànsit, acompanyant pel carrer a la comitiva d'una comissió fallera, o facen una ronda pel camp de futbol on es juga un partit, o en una processó"...O siga, que no van a produir-se situacions d'emergència, robatoris, persecucions policials en eixos moments? No hi haurà cap emergència?
Hi haurà un horari per què els delinqüents realitzen els seus delictes? En cas d'una persecució policial que es produïra a les 12.30 hores, els agents que regulen l'accés als centres educatius diran als delinqüents, espereu-vos que anem a les dependències policials per les nostres armes i vos podrem perseguir amb condicions raonables de seguretat? O si es produïra un atracament a un banc, que els diran els agents sense arma reglamentaria davant uns individus armats, no se'n aneu que anem a agafar les nostres armes i tornem cap ací? El que no passa en 40 anys, passa en un dia. Prou és que no es necessiten per a res les armes reglamentàries en serveis rutinaris, per necessitar-les. O no?
Surrealisme. En estat pur. El tema és molt seriós. Estem parlant de persones que en un determinat moment, posen en risc la seua vida.

8 comentaris:

  1. Puix si, es dona per assegut que les armes poden estar en el cotxes, com es dona per assegut que al cotxe hi ha altres elements (manilles, extintors, emissora, aparells de control alcoholèmia o velocitat) i no passa res, i es dona per assegut que es trauen i s'agafen si fa falta, com es trauen les manilles o els extintors.

    Quants en governa la farina i ella fina que fina.

    ResponElimina
  2. Jo pense igual: no hi ha horari per als malfactors, com hi ha gent que no trobava ni tenia hores per fer la seua faena i mira per on ara si que en te per a criticar, això si amb humor que es diu per dalt.
    Humor de vitriolo?.

    ResponElimina
  3. Això és veritat? No he llegit ni al jefe de la policia, ni a la regidora ni a l'alcalde explicant les seues intencions.
    Altre desgavell? Com es pot llevar les armes als policies? Volen que vinguen tots els delinquents a fer de les seues a Tavernes?
    Jo vullc una policia que em puga defendre en cas de perill, no vullc una policia que pegue a fugir per no tindre armes per defendrem dels "malos".

    ResponElimina
  4. Així està explicat al blog La Cotorra de la Vall, en un article publicat arran l'article del diari Las Provincias. Nosaltres ens fem resò del que ens sembla una mala idea.

    ResponElimina
  5. Anonim de les 11; 14, parles amb absoluta ignorancia sobre les armes. La normativa estatal sobre les mateixes, es molt restringida, i no es possible deixar ningun arma, en cap lloc que no siga un armer homologat, baix custodia i altres messures de seguretat. S´exceptua clar, quan les portes de servei, que en cap moment deuras deixar-l fora del teu alcanç i dur-les en posisió de transport en fundes homologades, i en cap altre lloc. ( es a dir, ni pa cagar has de deixar-la).

    Per altra banda, tots el policies que son acreedors de portar armes, i per tant autoritzats, han passat el seu corresponen curs a la Academia, i fet tots els sicotenics, que al respecte son de cumpliment legal, per la asignació.

    Res tinc a dir, de eixa suposta ignorancia teua sobre aquest temes, es normal, no es pot saber-ho tot. Pero en desagrada en gran manera, que les teues paraules puguen ser dites en un conveciment ideal, de alló, de que els que no son com jo........ sobren.

    Ara quan tingues un problema greu, se que no cridaràs a la policía, perquè amb la teua gran capacitat de flexibilitat verbal, seràs capç de convencer a una persona agresiva i que puga portar un element perillós per a la teua integritat física. No obstant si no ho conseguirés, i a pesar de aixó el destornillador ja el tens rascante la gola, prova a donar-li al malo una piruleta de color rosa, amb sabor a fresa, diuen els ultims estudis que de sopte, la agressivitat ens transforma en amor.

    Per acabar el diré, que soc membre de les forces i cossos de seguretat, i que de tindre el arma, com tu vols que la tinga, dins del cotxe i agafar-la quan la imperiositat siga virulenta, amb la consequent perdua de temps, tal volta hui no podría estar contestan-te al teu escrit, ja que m´he vist en situacións, que no voldría que en la teua vida pugueres voret. I el dire més, en totes les situacions que he vist perillar la meua vida, totes elles, si totes, han segut per a defensar als veíns del meu poble a consecuencia de altres que volien mermar el dret de la convivencia lliure i en llibertad. Per que ho tingues clar, no, no he disparat mai a ninguna persona.

    Un abraç.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tu creus és necessari portar-la per exemple acompanyant a les falles obrint-les pas, per exemple ? No dic que sí o que no, sols vull saber qué opines de la messura proposada per Llum i que conta amb el beneplàcit de Chofre.

      Elimina
  6. A mi si que em sembla un desgavell que vagen armats acompanyant falles, o en processons, o en un classe d'educació vial per a xiquets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi no em pareix cap desgavell. Si hi ha una emergencia han de estar preparats per defensar-nos. Una policia preparada i equipada millora el nostre benestar i tranquilitat.

      Elimina