30 de nov. 2015

NdP Plataforma pels pobles de la Safor: M. Josep Gonga, Premi Circ de la Safor 2015, per la tasca de conscienciació mediambiental des del teatre

Pels pobles de la Safor atorga un reconeixement especial per a l'associació Salvem el Parc San Pere.
La Safor, 30 de novembre de 2015.-
La Plataforma pels pobles de la Safor ha fet públic el VIIIé Premi Circ de la Safor, a la trajectòria mediambientalista a M. Josep Gonga, Gongui, per la tasca de conscienciació mediambiental que ha realitzat des del món del teatre, junt a la companyia Pluja Teatre. A més, la plataforma ha volgut atorgar un premi especial a l'associació Salvem el Parc de Sant Pere per la defensa mediambiental i la mobilització ciutadana, al llarg de l'últim any, al voltant d'este parc de Gandia. El sopar de lliurament dels premis se celebrarà divendres dia 4 de desembre, al Restaurant Continental (Passeig de les Germanies, núm. 81), a les 9 de la nit.
M. Josep Gonga “Gongi”, guardonada amb el Premi Circ de la Safor 2015, ha desenvolupat la seua carrera fonamentalment a Pluja Teatre. Amb la companyia teatral, ha realitzat obres recordades per tots, com Recicla, recicla (dirigit a totes les persones sensibilitzades en el tema del reciclatge dels residus urbans, per complementar les campanyes de conscienciació mediambientals), Gota (un viatge increïble a través del cicle de l'aigua) o clàssics com El Supercaminal (estrenada a Gandia el 29 de desembre de 1974, contra l'impacte de l'AP-7).
Ha estat membre de la companyia “Pluja Teatre” des dels seus inicis, participant com actriu en quasi tots els seus muntatges. Pluja Teatre és una de les companyies amb més continuïtat i presència en el panorama treatral valencià dels darrers vint-i-cinc anys. A més, ha participat i imparteix diversos cursos i tallers de conta-contes i de teatre, en moltes escoles, biblioteques i associacions de la comarca de la Safor.
“Com que generalment són els xiquets i xiquetes els qui eduquen als pares en qüestions ecològiques, pensem que és a ells a qui ha d’anar dirigit el projecte i sobretot en el llenguatge teatral, perquè no hi ha que oblidar que el teatre és una de les formes més divertides d’aprendre” (Recicla recicla).
La Plataforma pels Pobles de la Safor ha volgut atorgar un premi especial a l'associació Salvem el Parc de Sant Pere, que tant ens ha fet lluitar en moments crítics, i tant ens ha fet gaudir de les victòries. La seua capacitat de mobilització ciutadana i conscienciació meidambiental al si de Gandia i la comarca ha estat clau per tal de protegir el parc i que la ciutadania es retrobara amb un espai com el parc Sant Pere. Actualment continua fent tasca defensant els parcs i els arbres de tota la ciutat.
Pels Pobles de la Safor convida els amants de la natura, protectors del arbres i les plantes, també dels animals, del paisatge, de les muntanyes, de les marjals, dels boscos... defensors de la terra i la comarca i a tothom que hi vulga vindre. El amor a la natura ens uneix una altra vegada per passar una vetllada d'amistat i de germanor.
El sopar de lliurament dels premis se celebrarà divendres dia 4 de desembre, al Restaurant Continental (Passeig de les Germanies, núm. 81) a les 9 de la nit.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada