13 de nov. 2015

NdP Grup Popular: Els pressupostos de 2016 incrementen les partides per al maquillatge polític i redueixen les partides socials

El Partit Popular de Tavernes ha votat en contra dels pressupostos que ha presentat el Govern de Compromís de Tavernes per ser poc socials i donar encara més importància a la propaganda política del govern. El dilluns el Grup Compromís va aprovar els pressupostos en solitari valent-se de la seua majoria absoluta al ple. La propaganda que feren a les eleccions municipals de pressupostos participatius s’ha quedat en el que era, simplement un enunciat atractiu per atraure votants. Res més. Ni s’ha tingut en compte a l’oposició ni a la ciutadania, com s’anunciava. Des del Grup Popular seguim esperant la participació tan anunciada en assumptes que afecten la millora de les infraestructures de la ciutat i dels seus veïns igual que esperem a què es pinten els passos de vianants.
Excuses i més excuses durant cinc anys. Els pressupostos de 2016 de Compromís són poc socials però amb creixement de la inversió en tot el que afecta la imatge del govern. Molt de maquillatge polític, molta inversió en eines per vetlar per la façana de Compromís, i menys inversions en partides socials, educatives i culturals. Més de 100.000 euros, 16 milions de les antigues pessetes, sols per al personal eventual. I no hi ha diners, no hi ha marge de maniobra, diuen des de Compromís. 35.000 euros adicionals en propagada. D'una banda, un 25% més en divulgació informativa d’Alcaldia, i d'altra un 38,89% més en publicitat i propaganda i divulgació informativa, que com sabem, és vendre imatge del partit del Govern.
Els Populars ens preguntem si no hi ha ja prou de propaganda política de Compromís. On estan les inversions en el que importa? En la gent de Tavernes? En els seus carrers? El grup Popular entén que hi ha menys ingressos i que en estos moments deurien de desaparéixer totes les despeses que hagen de veure en la superficialitat, ja que únicament atenen a interessos partidistes i no a les necessitats dels veïns i veïnes de Tavernes. Els populars de Tavernes entenen que és una qüestió de prioritats en la despesa. Si no hi ha diners, no és moment d’invertir en propaganda i pujar salaris al personal de confiança.
“Cada euro ha d’invertir-se en coses necessàries”, valorava Eva Palomares, portaveu del Grup Popular. “És un pressupost sobre un pla d’Ajust que mai s’ha complit. Afortunadament no s’ha complit perquè haguera sigut la ruïna dels vallers, ja que contemplaven una errada de 29 milions d’euros”, com recordava Manolo Vidal, president del PP de Tavernes. Els Populars de Tavernes entenen que als baixos del Vergeret i d’altres como on estava el Judge de Pau cal donar-los una utilitat pública per associacions i entitats de la nostra ciutat que els necessiten. A més a més crida l’atenció com baixen partides com la d’edificis educatius un 44%, existint necessitats com la d’un sol de goma per a l’Escoleta per evitar accidents dels menuts. Mentre pugen un 40% les partides de divulgació informativa, una divulgació informativa que, com estem ja acostumats a veure, afecta únicament a assumptes de Compromís.
Les associacions no perceben més dotacions econòmiques, es queden igual o baixen. El cementeri, on sols queden 30 nínxols o menys, s’arregla en un pegat per 39 nínxols més. “Fa falta una actuació integral pel cementeri, no pegats”, exigia Vidal. No és presentable, per als Populars de Tavernes, que el personal de confiança i òrgans de govern superen els 240.000 euros i s’incrementen quasi un 42% en el cas de personal eventual, i quasi un 10% en el dels òrgans de Govern, quan en alguns casos la participació dels regidors no té cap veu ni vot, és merament espectadora.
A més a més, s’ha demostrat durant estos cinc anys que no han sigut molt resolutius com a Govern. Sols cal pegar una ullada a la ciutat, a la neteja, a com és troba el col·lector de la Platja. Després de cinc anys segueixen estudiant i han tornat a la proposta que ja va plantejar el Grup Popular fa uns anys i que rebutjaren taxativament. Desde Compromís ploren molt i de foment ni un gra. Diuen que no tenen marge de maniobra. Sí que tenen. Però és millor tirar la culpa a altre que estiga governant, bé en altra etapa, bé en altra regió. Eixa és la política de Compromís: escórrer el bony i passar les culpes sempre a altres governants.
Mentre, pugen les partides que afecten a la foto, a la informació que interessa traure del govern. El suport del Govern de Compromís a l’Educació, la Cultura i la gent, és cada vegada menor. El banc de llibres passa de despondre de 15.500 euros a 12.000. La partida de Solidaritat per Tavernes, a pesar que cada vegada hi ha més famílies amb necessitat, baixa un 40%, quedant-se únicament en 3.000 euros. L’escoleta Infantil Víctor Calatayud, ha pujat este any el preu als seus alumnes mentre l’Ajuntament ha baixat la seua dotació en 10,96%, i a més a més es nega a millorar les instal·lacions perquè els menuts puguen jugar sense riscos. També baixa la partida de la Mancomunitat quasi a la mínima expressió, ARA, no fa un any quan l’alcalde de Tavernes, es beneficiava del sou d’esta institució. Els joves i el seu Calaix Jove, també veuen reduïda la despesa en un 75%. Sembla que no es passegen pels parcs i jardins de Tavernes i la Platja per veure la deixadesa dels mateixos. Esta partida es redueix un 33,33%.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada