19 de nov. 2015

Són efectives les xarrades contra la violència de gènere?

El 25 de novembre és el dia assenyalat contra la violència de gènere. Eixe tipus de violència masclista contra les dones és una de les nostres vergonyes socials més menyspreables. I mortals. Amb tanta freqüència veiem com moren dones a mans de les seues parelles que és alguna cosa quotidiana. I no hauria de ser així. És un problema estructural, de fons, i com a tal s'hauria de tractar des dels fonaments educatius de la nostra societat. Són efectives les xarrades, conferències, etc que tracten este tema per tot arreu? No sabem si està quantificada o no la seua efectivitat, però caldrà aplicar allò de tota pedra fa paret. I si una xarrada pot servir per despertar una sola consciència o canviar una sola visió del tema, ben aprofitada serà. Però el problema s'ha de tractar en la font, amb canvi estructural de mentalitat. Encara estem, lamentablement, lluny de l'objectiu de violència zero. La Policia Local de Tavernes actua des de fa molts anys en este tema, i té agents especialitzats en la matèria que poden aportar molta informació de primera mà. Begoña Escrihuela, agent de la Policia Local de Tavernes especialitzada en violència de gènere i Amparo Perelló, tècnic de violència de gènere de Serveis Socials de l'Ajuntament de Tavernes ens ofereixen una xarrada "la violència de gènere", el dijous 25 de novembre a les 19.00 hores en la Casa de la Cultura de Tavernes. Quim Sanz aportarà la vessant musical.
Pensem que la classe política no hauria de participar en cap acte de denúncia de la violència de gènere. S'haurien de mantenir al marge. Que foren sempre els professionals de la matèria, els que agafen tot el protagonisme. El polític ha de gestionar els esdeveniments, accions, coordinar la lluita contra esta violència masclista, dotar d'infraestructura adequada les diferents línies d'actuacions, treballar incansablement amb humilitat per acabar amb eixe tipus de càncer de la nostra societat, però no ocupar mai llocs visibles en cap acte.

5 comentaris:

  1. Totalment d'acord amb que els polítics no haurien d'agafar el protagonisme. Sembla que vullguen traure algun avantatge electoral, encara que moltes vegades estic segura no serà així, però dona eixa impresió. Aturem la violència masclista!

    ResponElimina
  2. Hui es impensable que un acte, siga el que siga, ja de entrega de premis fallers, començament de liga, entrega de trofeus de futbol, premis de valencià, inaguracions i tot tipus de esdevediments que no estiga en capdavant un politic.

    Un gran Avanç, sería que els politics deixen treballar als profesional sense, intentar dirigir-los a la seua conveniencia.

    Crec que queda clar el rendiment electoral que volen traure a toto aixó, no cregeu?

    ResponElimina
  3. I si no és el polític qui ho promou i organitza, qui ho fa ? El polític és el representant de la ciutadanía, no ho oblideu, i qui canalitza la seua veu.

    ResponElimina
  4. Anonim de les 08:56, canalitzar i organitzar, no està renyit, en deixar treballar als profesionals i no clavar-se on no se sap. Pluralitat de exemples hi han, de regidor que manen, per eixemple de un Urbanisme de un Ajuntament, i no tenen ni idea de la materia i aixi mol més coses.

    El politic que gestione, que represente, que canalitze la veu, peró que deixe treballar als funcionaris, que per aixó es varen crear, per a que el seu so no depengera del gobernant de torn, i es dedicaren a treballar per el poble, sense por a represalies.

    Tal volta, puges entendre de que parle, i de veres aixi ho espere.

    ResponElimina
  5. Que no deixen treballar als funcionaris ? No faces riure

    ResponElimina