3 d’oct. 2014

El programa LIFE de la Unió Europea arribarà a Tavernes, chè!!!

El programa LIFE de la Unió Europea arribarà a Tavernes amb un conveni amb la Generalitat què firmarà l'alcalde Jordi Juan, i què es troba preparant el regidor Josep Llàcer. Seran actuacions fins l'any 2020 en les nostres zones d'interés comunitari (LIC) i del Marjal de la Safor (ZEPA).

El programa LIFE subvencionarà el 50% del cost dels projectes aprovats, què son:


- el condicionament dels marges del riu Vaca i barranc del Badell, amb l'eliminació de l'escullera en els talussos i la solera. També es procedirà a una revegetació mitjançant espècies ripícoles per tal de consolidar els marges, actualment amb greus problemes de caiguda en la zona dels camins laterals.
- estudiar la solució que cal donar per al control mínim ecològic del riu Vaca i de la Sèquia de la Ratlla, així com el control de les inundacions en la zona
- creació de corredors ecològics (infraestructura verda) amb la interconnexió de las zones humides catalogades de la marjal de la Safor y la marjal de la Ribera sud del Xúquer.

Aquest apartat contempla la naturalització de la Sèquia Mare i els seus bassots mitjançant l'estaquillat d'espècies ripícoles i l'eliminació d'espècies invasores, cas de la tortuga de Florida, i el restabliment de les poblacions d'amfibis d'especial interés històric i etnològic a Tavernes, tot creant un àmbit controlat.
El projecte preveu actuacions per regenerar i naturalitzar els ullals “de Beltran”, “del Cavaller”, “de les Penyetes” i “el Gran", amb el condicionament de les sèquies d'entrada i eixida per solucionar els problemes en períodes de sequera i contempla la creació d'un carril d'intercomunicació de mobilitat sostenible entre els ullals, amb informació mediambiental per als visitants.
Amics, amb estes actuacions ja no tindrem casos de peixos zombies en Tavernes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada