27 de febr. 2017

NdP Grup Popular de Tavernes: El Partit Popular presenta una moció per a reparar el camí del Tancat urgentment

El Partit Popular de Tavernes ha presentat una moció que intenta solucionar com més prompte el greu problema que està patint el Camí del Tancat de Tavernes. Els populars proposaran subscriure aquesta moció a tots els grups polítics del consistori perquè consideren que cal posar solucions ja i l'única manera de solucionar-ho és anar tots junts. Es tracta d'una proposta de reparació urgent del camí el manteniment del qual correspon a l'Ajuntament. “És una solució a curt termini que permetrà als veïns poder accedir a les seues terres i vendre les taronges mentre es guanya temps per a aconseguir que Confederació repare la part que li correspon, la més afectada. Almenys aquesta solució frenaria el trencament i permetria el pas”, explica la portaveu del Partit Popular, Eva Palomares.
Els camins del Tancat i la Sèquia la Bova pertanyents al terme municipal de Tavernes de la Valldigna pateixen una important deterioració que s'ha vist agreujat amb les últimes pluges. Els problemes de les foradades en aquests camins incideixen molt negativament en l'activitat agrícola i econòmica de la localitat. Aquesta situació és especialment greu perquè afecta doblement als veïns. D'una banda suposa un risc per a la seguretat vial i d'altra banda afecta molt negativament als agricultors que no poden accedir als seus cultius, dificultant de manera significativa les tasques de recol·lecció i transport de les collites citrícolas en la seua gran majoria.
Especialment significatiu és el cas del 'Camí del Tancat', que pateix un important trencament estructural del ferm de rodadura, amb visibles despreniments que impossibiliten la circulació de vehicle suposant un greu risc també per a ciclistes, cotxes i vianants.
Per la gravetat de la situació d'aquests camins el manteniment dels quals correspon a l'Ajuntament de Tavernes, el Partit Popular de Tavernes sol·licita una ràpida actuació que solucione a curt termini el problema, minimitzant els riscos que existeixen actualment, fins que se cerque una solució definitiva per part de la Confederació Hidrogràfica.
La solució que planteja el PP de Tavernes i en la qual convida a tots els grups de la corporació municipal a unir-se, passaria per emplenar en primera instància les foradades amb formigó líquid amb un mallazo de ferro en els llocs accessibles. I posteriorment es cobriria amb una capa de rodadura (sahorra compactada), preferiblement segellada amb reg asfàltic. Aquesta solució repartiria millor les càrregues que suporta la capa de rodadura del camí permetent que la capa inferior del mateix, suport menys pressió amb el que es frenarien els despreniments.
I per a aconseguir dur a terme aquesta solució, els populars proposen que el Govern municipal sol·licite a la Diputació de València un tècnic de Camins que redacte una memòria i un projecte de valoració per a la reparació del camí amb aquesta solució o similar, a més de sol·licitar un conveni singular per a finançar el projecte.

1 comentari:

  1. Lo que te que fer el PP es no dir tantes tonteries i llegir els informes que estan a l'Ajuntament de la Diputacio i Typsa que diuen que es perdre el temps i diners fer qualsevol reparacio si primer la Confederacio no arregla els margens del riu Vaca.

    ResponElimina