7 de nov. 2013

Cicle de conferències Les rutes de la Xara en Simat

publicat en La Cotorra de la Vall  
Ahir dimarts va tindre lloc la primera conferència de la Rutes de la Xara “De la Transición a los nuevos movimientos juveniles: por una ciudadanía crítica” a càrrec de la professora d’història contemporània de la Universitat de Murcia, Carmen Gonzalez.Ens explicava, amb un cert paral·lelisme, tota l’evolució històrica de l’estat español i el xilé, amb les aportacions de què els nous moviments d’estudiants xilens eren quasi idèntics als moviments del 15 M a Espanya, però amb l’obvietat que la xilena era una societat molt més endarrerida a nivell d’avanços socials i llibertats personals.
Fa molts anys, en concret deu, que portem assistint a aquestes rutes, un luxe per a la nostra Valldigna gràcies al patrocini de la Mancomunitat i d’algunes empreses privades. I sobre tot, un centenar de persones va poder seguir els debats amb la forma tan personal, tranquil·la i pròpia d’un gran dinamitzador històric com és Eladi Mainar que un any més, amb la programació que prepara des de la seua editorial “La Xara” torna a interessar a un públic Fidel de la Safor-Valldigna, la  Ribera i la Costera.
Demà dijous continua el cicle amb una altra xerrada,  a càrrec de la periodista Emilia Bolinches, autora del llibre "Pilar Soler, Rebelde con causas"  qeu substitueix Vicent Soler, el catedràtic d´Economia Aplicada de la Universitat de València, al qual li és impossible l'assistència.

La resta del programa:

12 novembre, CARLOS FLORES. Professor de Dret Constitucional de la Universitat de València. “Del mito de la transición ejemplar al mito de la transición pendiente”.

14 novembre, IGNACIO CARRIÓN. Periodista. “España, bendición de la pobreza”.

19 novembre, CARLOS TAIBO. Professor de Ciència Política i de la Administració en la Universitat Autònoma de Madrid. “Lo que significa el 15-M”.

21 novembre, ANTONI SEGURA. Catedràtic Història Contemporània i Director del Centre d’Estudis Històrics Internacionals (CEHI) de la Universitat de Barcelona. “Necessitat d’una segona transició”.

26 novembre, MIGUEL ÁNGEL AGUILAR, Periodista. “Transición o ruptura”.

28 novembre JULIO PÉREZ SERRANO, Professor de l’àrea de Història Contemporània de la Universitat de Cadis i director del Grup d’Història Actual. “De la utopía al desencanto: estrategias de la izquierda radical en la Transición”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada