21 de gen. 2016

Quines garanties de fiabilitat tindrà la consulta telemàtica de l'Ajuntament del model de festes?

Compartim els dubtes de la fiabilitat de la consulta telemàtica que l'Ajuntament de Tavernes vol aprovar el pròxim Ple del mes de febrer, coincidint amb els dubtes expressats pel membre de la Plataforma Carles Pinazo, Jesús Frare.
Segons Frare, "Com s’identificarà la persona que no vota presencialment? Com es verificarà que no existeix suplantació? Com es comprovarà que està censada i que només vota una vegada? Quines garanties hi haurà per a l’exercici d’un vot lliure, sense coaccions, i secret? L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna pot garantir tot això mitjançant urnes, paperetes i taules de votació en espais públics, obertes a la intervenció de persones partidàries del SÍ o del NO. Però, compta amb mitjans tècnics per a garantir-ho en una votació telemàtica?".Consulta popular, perfecte! Aplaudim la iniciativa. Amb preguntes molt clares i amb totes les garanties per què la cosa no quede en una pantomima.

2 comentaris:

  1. Si fan perquè fan, i si no perquè no fan, la qüestió és dubtar del govern local pel que tots sabem.

    ResponElimina
  2. Es pot "garantitzar" telemàticament a través de la signatura de certificat electrònic. Ara bé,si n'hi ha sobre un 50% d'adults amb accés a internet a casa(xifres a nivell nacional,ací no devem diferir massa),el % de gent d'aquells amb certificat digital deu estar a l'altura del talons. Un 10,un 5%? Tot el demés,com digueu,fiat a la bona voluntat. El que sabem segur,és que cap país democràtic en unes eleccions o consulta seriosa empraria el mètode que posarà l'Ajuntament a dispossició dels ciutadans. Posaria la ma en el foc.

    ResponElimina