25 de maig 2015

Jordi Juan, de Compromís, guanya en Tavernes amb majoria absoluta


La nostra porra, realitzada pels nostres seguidors, ha encertat majoritàriament el pronostic electoral: Compromís, amb Jordi Juan al capdavant, anava a guanyar les eleccions locals a Tavernes, seguit del PP, PSOE i EU. Demòcrates no anaven a aconseguir entrar. I així ha segut:

Compromís, 10 regidors, PP, 4 regidors, PSOE, 2 regidors i EU 1 regidor. Resultat històric de Compromísno sols en Tavernes, sinó en tota València. Els resultats mostren una debacle local de partit popular, encapçalat per Manolo Vidal. Els comentaris que van circulant pel poble diuen que en hores podria dimitir com a cap del PP local, ja que la seua carrera política sembla que ha arribat a la seua fi, donat que tots els suports que tenia dins del partit han caigut estrepitosament en la jornada electoral i els resultats electorals en Tavernes del PP són una autèntica debacle. Este fet, de complir-se, suposaria la fi d'una etapa de crispació política com no s'havia conegut mai en Tavernes, i de la que els principals beneficiaris no sol seríem els veïns de Tavernes, sinó el seu propi partit. El PSOE ha patit també les conseqüències de la crispació i del trencament del pacte de govern, l'any passat de 2014. Víctor Borrás ha perdut un regidor i deixa al seu partit en dos regidors per l'actual legislatura. S'ha complit allò que el temps posa cadascú al seu lloc. I EU, conserva el regidor que hi tenia, amb un cost molt alt, quasi 1000 vots, per la Llei d'Hont, però salva molt dignament la situació que els va deixar la trànsfuga Karina Vercher (que ha passat ja a la història negra de Tavernes), segurament degut a la implicació personal d'Eduardo Bononad encapçalant al seu col·lectiu. Demòcrates Units per Tavernes es queda amb menys de 200 votants, i no aconsegueix entrar al consistori. Este fet ha tingut com a conseqüència l'anunci del seu promotor, Enrique Estruch, d'abandonar la primera línia de la política activa. Possiblement decebut en constatar que tindre un nivell de seguidors en un blog no suposa un suport electoral.


Jordi Juan i Compromís han suportat una de les campanyes més brutes de tota la història democràtica de Tavernes en la seua contra. Sols cal repassar els blogs del PP. Però eixa campanya bruta envers minvar-li votants, li ha donat la majoria absoluta, amb quasi 5000 vots, amb quasi 5000 veines de Tavernes que li han donat, com va assegurar la nit de diumenge, una enorme responsabilitat de cara als veïns, als que ha assegurat que va a continuar servint com sempre, amb honradesa, i amb informació constant i transparència de la gestió al capdavant de l'Ajuntament de Tavernes.
Enhorabona tant als guanyadors com a la resta dels participants en la festa de la democràcia, i ara, a remar pels interessos de Tavernes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada