28 de juny 2014

Destapada la caixa de Pandora? Carta oberta del cap de comunicació Vicent Bufante

Sembla que arran d'unes desafortunades declaracions del regidor socialista Víctor Borrás qüestionant la professionalitat de Vicent Bufante, han motivat què el cap de comunicació, premsa i protocol de l'Ajuntament fins este pròxim dilluns, publique una carta oberta on indica sorprenents presions per part dels socialistes de no aprovar els pressupostos si no el fan fora de l'Ajuntament.

Carta oberta de Vicent Bufante, cap del gabinet de comunicació, premsa i protocol de l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna
 
Este dilluns 30 de juny, està previst el meu comiat com a cap del gabinet de Comunicació, Premsa I Protocol de l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna. Eixe dia, tenia preparat des de fa dues setmanes este missatge per enviar als mitjans de comunicació:

“Des de hui dilluns 30 de juny, les tasques de comunicació i premsa passen a estar gestionades directament des del Gabinet d'Alcaldia de l'Ajuntament de Tavernes. Qualsevol necessitat i o informació, estaran ateses pel cap d'Alcaldia. Atentament:”

Però a rel de les informacions publicades pel diari Las Provincias, on en paraules del regidor socialista Víctor Borrás assenyala què la causa de la retirada del gabinet de comunicació estava motivada per “l'ineficàcia de gestionar correctament el gabinet”, he d'aclarir diversos punts en salvaguarda de la meua professionalitat avalada per quasi 30 anys d'experiència en mitjans de comunicació.

Mai he militat a cap partit polític. He treballat, al llarg dels anys, per mitjans i entitats controlades entre d'altres pel PP, PSOE, BLOC i EU. En Tavernes, després de les eleccions de 2011, em vaig reunir amb Jordi Juan, Carmen Canet i Karina Vercher per proposar la creació d'un gabinet de comunicació corporatiu que tinguera com a objectiu la comunicació, la informació i la transparència, sense línies partidistes, que posara a l'abast dels veïns què es feia amb els seus diners. I va ser precisament Carmen Canet, qui va donar l'OK final a l'inici del gabinet.

En estos quasi tres anys, la proporcionalitat de les diferents notes de premsa publicades ha segut clarament favorable als regidors socialistes (3) en detriment dels regidors de Compromís-Bloc (5). Així i tot, des de fa més d'un any, van començar pressions de la ma dels socialistes per suprimir-me com a responsable del gabinet de comunicació, premsa i protocol. Ha segut després de les eleccions europees quan les pressions van arribar al fet de indicar-li a Jordi Juan què si no em retiraven del gabinet, no anaven a aprovar els pressupostos d'enguany.

Fa unes setmanes l'alcalde em va informar com estava la situació, a la qual cosa li vaig dir què mantinguera com sempre, en les seues decisions, l'interés general de la ciutat, i que no dubtara en firmar el Decret de l'acomiadament si això redundava en un benefici pels ciutadans de Tavernes. Les coses com son. Amb honestedat i sinceritat.

Mai he incomplit els meus compromisos de confidencialitat amb els diferents mitjans de comunicació i entitats on he treballat, i no serà ara quan canvie la meua línia de treball. En absolut. Però el que no vaig a permetre és que interessos purament polítics puguen embrutar la meua capacitació professional. Acabaré les meues tasques este dilluns 30 de juny, amb el compliment al 100 per cent de les meues funcions desenvolupades full time amb disponibilitat 24 hores tots els dies de la setmana, amb una valoració positiva del compliment de l'acord contractual emprant la figura de personal de confiança per part de Jordi Juan i el seu partit de Compromís-Bloc, amb una valoració positiva dels membres d'EU, i una valoració positiva de la regidora Carmen Canet.

Atentament: 

Vicent Bufante
Comunicació, Premsa i Protocol.
Ajuntament de Tavernes de la Valldigna.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada