24 d’abr. 2012

Els representants dels partits polítics de Tavernes amb representació al Congrés dels Diputats units per a demanar la laminació i canalització del riu Vaca

Davant l’exclusió de les obres de laminació del riu Vaca en l’avantprojecte dels pressupostos generals de l’Estat, tots els partits polítics de Tavernes amb representació en el Congrés dels Diputats demanaran als seus grups parlamentaris que sol·liciten al més alt nivell l’execució de les obres contra les avingudes del riu. 
En una reunió celebrada este dimecres passat a l’Ajuntament de Tavernes, tots els representants polítics que van ser convocats per l’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, han mostrat de forma unànime la seua voluntat de demanar al govern esmenes als pressupostos 2012 i que habilite la partida econòmica necessària per a escometre el projecte que estava ja en fase d’adjudicació. De fet, s’esperava iniciar les obres els primers mesos d’este 2012. 
 En la reunió, en què estaven presents Manolo Vidal (PP), Salvador Blasco (PSOE), Perfecto Benavent (Bloc-Compromís), Joan Garcia (EUPV), Enrique Estruch (UpyD) i Juanvi Salavert (ER), va quedar palesa la unanimitat de tots els assistents davant una obra considerada de vital importància per a la ciutat i el terme municipal.
L’obra de laminació i canalització del riu Vaca suposarà una inversió de quasi 40 milions d’euros, i seria la més gran feta mai al municipi de Tavernes. L’execució, a càrrec del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, solucionaria els problemes d’inundabilitat del nucli urbà i del sòl urbanitzable previst en el PGOU i permetria el desenvolupament de polígons i la circumval·lació.
L’obra de canalització del riu Vaca està considerada, de fet, d’interés prioritari i urgent en la Llei 11/2005, de Modificació del Pla Hidrològic Nacional. 
 El Pla de Defensa contra les Avingudes en les Comarques de la Safor sorgeix de la iniciativa de les Corts Valencianes, que, en la resolució 214/11, de 28 de setembre de 1989, insten les diverses administracions públiques competents en els àmbits estatals, autonòmics i local, a establir la cooperació necessària per a la redacció del pla director. 
 Esta comissió va acordar, en data 5 de març de 1991, encomanar a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer la contractació i direcció dels estudis tècnics necessaris per a l’elaboració del Pla. Va ser elaborat el Pla de Defensa contra les Avingudes, que fou presentat per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer davant la presidència de les Corts Valencianes el mes de desembre de 1999, aprovat pel Consell de Ministres el 24 de juliol de 1998 i publicat pel BOE l’11 d’agost de 1998.
La Llei 10/2001, de 5 de juliol, del Pla Hidrològic Nacional preveu en l’annex II la llista d’inversions, les actuacions de laminació i millora de drenatge de la conca del riu Vaca, laminació i millora de la conca de la rambla Gallinera i laminació i millora del control d’avingudes en la conca mitjana del riu Serpis.
A més, com que són obres declarades d’interès general prioritàries i urgents, i declarades d’urgència, són d’aplicació forçosa, per la qual cosa l’ocupació dels terrenys no és cap impediment per a iniciar les obres.

font. tavernes.es

8 comentaris:

  1. Si, ara tots junts, però ja voreu com qui més podria fer, no moura un sol dit. Temps al temps.

    ResponElimina
  2. Si, ya vereis el caso que le van a hacer al tripartito. Solo actuaran si Manolo lo pide, y he escuchado por ahi que ya esta trabajando el tema en los organismos oficiales, que es donde se deben de pedir las cosas necesarias para nuestro pueblo.

    ResponElimina
  3. Enrique Estruch i Ferrando, coordinador UPyD Valldigna24 d’abril del 2012, a les 11:48

    ARA, EL HI HA QUE FER ES CUMPLIR TOTS AMB LO ACORDAT, FER ARRIVAR ALS NOSTRES DIPUTATS EN MADRID LES AL.LEGACIONS CORRESPONENTS PER A QUE S'INCLUIXCA EL PORJECTE DE LAMINACIÓ EN ESL PPGG DEL ESTAT : NOSALTRES JA EU HEM FET, I QUE EL PP, QUE TÉ L'ÚLTIMA PARAULA AL TINDRE MAJORÍA ABSOLUTA, QUE ES MULLE, I A PARTIR DE EL QUE FACA, ELS CIUTADANS PENDRÁN NOTA.


    Enrique Estruch, coordinador UPyD Valldigna.

    ResponElimina
  4. Enrique Estruch i Ferrando25 d’abril del 2012, a les 21:25

    Desde hui, el senyor Estruch ja no representa a UPYD pels motius que expose al meu blog, quadern de reflexions i que he remés a aquest.

    ResponElimina
  5. Enrique Estruch i Ferrando28 d’abril del 2012, a les 21:55

    Podeu llegir els motius en el article,el senyor Estruch....

    ResponElimina
  6. P.D. El article es "A qui representa el senyor Estruch" d'aquest mateix blog i els segents.

    ResponElimina
  7. Enrique Estruch i Ferrando29 d’abril del 2012, a les 23:33

    Llegiu els comentaris al article sobre a qui representa el senyor Estrch i eu comprendeu tot, donat que els editors d'aquest blog així meu han permés : A ells, gràcies per la vostra neutralitat i el objectiu calr d'inofrmar amb pluraritat.

    ResponElimina
  8. Enrique Estruch i Ferrando2 de maig del 2012, a les 13:14

    PRECISIONES AL ARTÍCULO DEL PERIÓDICO LEVANTE

    Diccionario SM , Primaria, Nivel Intermedio :

    Coordinador : dícese de la persona que concierta o une algo para conseguir una acción común.

    Estalinista : No aparece esa definición , pero creo que no hace falta que defina quién era este personaje y los métodos que seguía a quién le pudiera hacer sombra.

    Primero : La figura del coordinador no existe legalmente en UPyD, sólo existen las delegaciones locales o comarcales. Por lo tanto era una forma de definirme ajustada al léxico español, según la definición que transcribo arriba del diccionario SM.

    Segundo : Para formar una delegación local o comarcal son 15 y no 5 los afiliados que se necesitan : En Tavernes sólo había uno, el que suscribe, y media docena de simpatizantes.
    Pero es que en toda la Comarca de La Safor no existe tampoco siquiera ese número de afiliados ( en la última asamblea comarcal éramos 4 asistentes).

    Por lo tanto , mi primer crimen ha sido definirme "léxicamente" y sin faltar ni un ápice a la verdad, como la persona que coordinaba al grupo, es decir, concertaba o unía a una serie de personas de cara a un fin.

    Mi segundo crimen ha sido asistir a una reunión a la que me citó el Alcalde en consideración a que era la única persona del partido en Tavernes que constaba podía transmitir a UPyD la alegación a los PPGG del Estado en el tema de la laminación del río. Si a eso añadimos que en la prensa salió, no declaraciones mías, que a la reunión asistimos, entre otros, sic "Enrique Estruch (UPyD)", se completó el crimen.

    Mi tercer crimen ha sido el asistir a dicha reunión cuando me aconsejaron en la comarcal cuatripersonal citada que no lo hiciera, pues era un asunto por el PP y que lo solucionara éste y el gobierno actual, que no me metiera en esa guerra, lo que yo , por supuesto, no cumplí, pues primero están los intereses de mi ciudad por delante de los de éste o cualquier otro partido político.
    Consecuencia de dicha reunión remití una alegación a Toni Canto por los cauces legalmente establecidos en los estatutos.

    Estalinista : me refiero, y no es una definición mía sino de un alto cargo del partido, a que , como decía Alfonso Guerra, el que se mueva no sale en la foto" : y yo me he movido.

    Estos son mis crímenes, mis compañeros simpatizantes se han dado todos también de baja.

    Ustedes mismos.

    ResponElimina