13 d’abr. 2012

PREMI ESTEL 2012: PEP BATALLER

Este dissabte, a les 19:30 hores i a l'Auditori Municipal de Benifairó de la Valldigna, Esquerra Unida La Valldigna lliurarà el premi Estel a l’autor i creador polifacètic, Pep Bataller, en reconeixement a la seua obra poètica i al seu compromís amb la cultura i la llengua. Una poesia directa en allò formal però de gran bellesa i contingut, reconeguda per l’Ajuntament de València amb el Premi Ciutat de València el 1987 pel seu llibre “Equipatge de set” o per la revista Recull de Blanes el 1988 pel seu llibre “Criatura Intermitent”.

Aquest premi, instaurat per EUPV La Valldigna i que enguany compleix la seua tercera edició, és un reconeixement a les persones de la Valldigna o vinculades a ella, col•lectius o organitzacions que destaquen per “la lluita democràtica, el valor cívic o cultural, la consciència nacional i lingüística i la justícia social”.

L’acte del lliurament del premi comptarà amb la lectura de poemes de l’autor, així com amb l’actuació del cantautor benifaironer Xavier Mo, que ha musicat alguns del seus poemes. A més, el col•lectiu d’Esquerra Unida de Benifairó de la Valldigna, amb l’objectiu de dinfondre la poesia de l’autor premiat, ha decidit fer una publicació d’una breu selecció dels poemes.

El Premi Estel es materialitza amb una figura d’acer inoxidable soldat, creada per l’escultor valldignenc Josep Basset, que simbolitza “la ideologia llibertària nacional i esquerrana, el amor al País, a la cultura i a la llengua d’un poble diferenciat amb vocació de futur”, segons el mateix autor.


Font: invitació event del face d'Esquerra Unida la Valldigna

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada