27 de des. 2014

Article d'opinió: 24 centimetres, per Jaume TalensArticle d'opinió enviat per mail, de Jaume Talens. Fotografía de Jose Manuel Calvo:
"Des de l’origen era Alby, fotògrafa de Simat, que inspira una nit de cremà de falles  Fanny , llicenciada en belles arts i acostumada a la recerca de colors i tècniques a recrear el que havia retratat, mai tan ben dit , persones per a vore , el que deixa vore , després de col.letjar part o el tot amb colors fresa, blaus, verds, negre, precís, i algun burdeus, colors tots nous pera a estos nadals. NO podeu perdre-vos l’EXPO de Fanny amb material empastifat , ja no seu d’Alby, a la casa de la Cultura fins el dia 31 de desembre. Sols de sis a vuit de la vesprada.
Des de Gulio Carlo Argan , i per culpa de la fotografia que coneixem el naixement de l’abstracció. D’Alby tots coneguem, de ben segur que la foto del xiquet dins la cistelleta embolicat amb la suau llana, les seues fotos. Ambient de maternitat, primers anys, moment que sols pot vore queíviu l’art de la fotografia. Res descobrim. Però qui si ho fa és Fanny que després del seu premi BMW pensa en el retrat i la seua actuació com a pintura. Que puc dir amb una obra d’Alby. I Alby diu” Es ella l’artista, jo sols he posat unes fotos, el resultat és de Fanny” i es cert cal vore.
Hi ha dos parts, la de l’esquerra sembla Rembrant, xicotets quadrets tots agrupats, amb una monumental obra superposada. I a la dreta Rubbens amb uns quadres grans i molt més suggerents. Entre l’art psicològic , i el subconscient dalinià. Ull closos, mirada baixa, i el pensament, Dalí, Chirico. Un altre dels grans, pop total, el xicle, color fresa, el requadre en blau, i astorada la mirada, de segur que alguna cosa va a passar, Warhol.  I un tercer en gran, i gran... és un autoretrat de colors, es ella, son elles, i per a mi el quadre: la lliçò d’anatomia, però en sentit de la lliçó dels colors del nostre Nadal actual, i la tècnica. Es Fanny, és una gran foto reconvertida  artísticament per ella, per a ella. Bona foto, d’origen  d’Alby.
I escriu , i provoquen amb eixe, 24 cms, que porta l’expo per titol. Amb dos colors allargats sobre les seues fotos. Suggerent.  Art molt digne per a la Valldigna. Molta gent a la presentació.  I Alby Escrivà,agraïda a la seua càmera , així com Fanny Grau, a la seua Cambra d’Art.  Un regal de Nadal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada