11 d’oct. 2013

Un altre exemple de manipulació informativa

Hem tornat a contemplar, estupefactes, altra manipulació informativa espectacular. En este cas és el lloguer de les noves oficines de la Policia Local de Tavernes. Vos anem a posar comparativament l'article del Ventilador (blog del PP encobert) i de la Cotorra de la Vall (blog del Bloc no encobert). Els primers diuen que el govern vol gastar-se 2.700 euros al més llogant unes noves instal·lacions. Els segons diuen que des de l'any 2.000 estan pagant 3.300 euros al més sols per dipòsit de grua, amb un contracte que fa realitzar el PP quan manava.

Es un poc llarg, però vos posem els dos articles perquè comproveu el grau d'intoxicació i manipulació que utilitzen els del Ventilador. El primer qua s'ha publicat ha segut el de la Cotorra. Després s'ha publicat el del Ventilador.


Este és l'article de la Cotorra: "Llegim en el web de l’Ajuntament que s’ha obert el termini fins el dia 22 perquè es presenten ofertes per llogar un local on instal·lar les dependències de la Policia Local. L’import màxim de 2.700 euros mensuals, impostos exclosos, que es pot millorar a la baixa i es preveu una contracte de cinc anys que tinga un import de 196.020 €, IVA inclòs.

El local tindrà una superfície útil mínima interior de 800 m2 per a usos administratiu i magatzem i una superfície exterior com a mínim de 230 m per aparcament i serveis bàsics d’aigua, llum, clavegueram i telèfon. Dins del recinte  disposarà de zona coberta i tancada d’estacionament dels vehicles policials (6 cotxes i 4 motos) i una altra zona coberta i tancada per a dipòsit municipal de vehicles que s’emporta la grua i accés per una porta independent de les oficines policials

Les ofertes han de complir determinades condicions, com que el local tinga  un taulell de despatx per a atenció i recepció de ciutadans; despatx per a agents, l’oficial i l’inspector; despatx per a oficines de prefectura;  un altre per atenció de víctimes de violència de gènere i menors;  despatx de prefectura, amb espai per a taula de treball i taula de reunions per a 10 persones; magatzem per al vestuari policial, material policial i arxiu d’expedients policials; sala multiusos amb capacitat mínima per a 30 persones; un armer en dependència independent i com no vestuari, amb WC i dutxa, separat per sexes, un magatzem per a la senyalització eventual i un WC per a visitants.

Avantatges de l’operació
Hem estat investigant el tema i preguntant, perquè ací ningú de l’equip de La Cotorra publica una coma que no estiga contrastada i confirmada, i totes les fonts han coincidit a dir que a Tavernes cal un local que, separat de l’Ajuntament,  siga un veritable retén de la Policia Local com tenen ciutats amb un pes demogràfic com la nostra.

I ens han parlat d’una sèrie d’avantatges, el primer descongestionar l’actual Ajuntament, car 50 agents policials passaran a les noves dependències i deixaran lliure espai. També implica una millora en l’atenció al ciutadà que vora com totes les gestions relacionades amb la policia local, siguen del caire que siguen, es resoldran en un únic lloc i no, com passa ara, que han de passar de despatx en despatx en estar dispersats les oficines policials dins de l’Ajuntament.

Els agents, no cal ni dir-ho, trobaran tot el que cal per a la millora del servei i atenció al ciutadà, sense oblidar que “temes sensibles” com és el cas de l’armer o relacionats amb expedients policials restringits queden més controlats. 

I una avantatge més per als ciutadans: en cas de retirada de vehicle per la grua no s’hauran de desplaçar fora del poble, a varis km del nucli urbà, cosa que si no tenen cotxe fan ara en taxi o han de recórrer a l’ajuda familiar o d’un amic.

I com no els de sempre... que ni fan ni deixen fer!

Aquest projecte, que no presenta més que avantatges i que ha estat molt ben rebut per la policia local, ha estat criticat, vilipendiat i rebutjat pels sectors afins del PP i altres sectors. 

¿En base a què? Acusen al govern de voler gastar-se 2.700 € sense dir res dels avantatges, de les necessitats del servei, de l’atenció al ciutadà, de dotar als cossos de seguretat local de les millores que els cal, etc. D’això ni en parlen i ni els importa.

Però com sempre, ens toca desmuntar i denunciar les manipulacions, i ho fem dient primer que res que no és com ho volen vendre. Ni paregut perquè... 

1)¿Sabieu que l’Ajuntament de Tavernes ja fa la despesa tots els mesos gràcies a un conveni firmat per l’anterior corporació? 

2)¿Sabieu que l’Ajuntament de Tavernes, des de molts anys i amb governs del PP, fa tots els mesos una despesa de 3.300’31 euros (mensual) només pel lloguer del terreny on diposita els cotxes que retira la grua? 

O siga i en poques paraules: el govern actual sap que paga 3.300 euros només pel lloguer dels terrenys en el Masalari i ha decidit amb tot l’encert i coneixement del món que es destine per un local dins del poble. Però no un local qualsevol, sinó un que  reuneix les condicions per servir de retén policial i dipòsit. ¡Chapeau, dirien els francesos! Això és de trellat! Això és pensar amb el cap! Es noten les matemàtiques!. 

Doncs bé, això tan simple i senzill no ho van vore els governs anteriors. I ara, que el govern municipal pense, racionalitce els recursos i les despeses, és considerat un pecat greu pels sectors pròxims a l’oposició, que segur ni saben (o no volen saber) que els pressupostos contemplen des de fa molts anys eixos 3.300 euros. En concret ho paguem des de l’any 2000, ens diuen.

Però és que hi ha més: ens diuen que en anteriors legislatures l’Ajuntament pagava més perquè el preu incloïa el lloguer del terreny en el Massalari i el servei de grua per retirar el vehicle. Va ser en la legislatura passada quan en vore com se’n pujava barbaritats el cost, es va decidir separar-lo: 3.300 euros del lloguer i pagar a banda per la retirada de cada vehicle (¿40 euros cadascun?).

Ja teniu prou elements per reflexionar. Cadascú que en traga la conclusió de qui treballa pel poble i defensa els interessos de Tavernes i qui uns altres diferents."
 Este és el del PP: "Hem llegit que el blog cotorrí s'ha afanyat a defensar el lloguer d'un local per a la policia local que vol posar en marxa el Bipartit.
El govern de Juan vol gastar-se 2.700 euros al mes alquillant un local per a posar allí la policia.
I per justificar-ho diu que en el nou reten vol allotjar els cotxes retirats per la grua. El problema és la programació, perque en l'espai programat no caben els vehicles que a hores d'ara retira la grua.
Si son 800 metres per a oficines, magatzem, vestidors, armer, sis cotxes i 4 motos de la policia més el magatzem de la grua trobem que l'espai es quedarà menut i insuficient.
Però com ja hem fet, critiquen esta idea de llogar el local de la policia no perque siga una mala idea, ens opose perque pensem que ara no és el moment.
En plena crisi pensem que no és adequat gastar-se 2.700 euros al mes en un lloguer. Hi ha altres prioritats. Este estiu l'ajuntament sols ha tingut diners per a cobrir 11 de les 50 places que s'han donat en el menjador escolar per famílies necessitades. La diputació n'ha pagat 39. I pensem que si no hi ha
diners pel menjador escolar, tampoc poden haver diners per un reten de la policia nou.
Vos posem una relació de despesses de l'ajuntament i comprovareu que no té cap sentit gastar-se eixos diners quan fa més falta en altes llocs:
CONCEPTE                                                           GASTO DE L'AJUNTAMENT
Ajudes al material escolar                                               1.500 euros a l'any
Subvenció a Creu Roja                                                    15.000 euros a l'any
Subvenció a Cáritas                                                         10.000 euros a l'any
Menjador escolar d'estiu                                                       200 euros a l'any
LLoguer local de la policia                                              32.400 euros a l'any

 Com es pot vore, són quantitats molt dispars, que mostren que el Bipartit té dines pel que vol, però no massa per ajudar els que més falta tenen.
I ara anem a fer una segon lectura de la idea del govern de Juan de gastar-se 196.020 euros en cinc anys llogant el local per a la policia.
El Bipartit ha criticat que en 2008 el PP va decidir fer els col·lectors dels carrers Gómez Ferrer i Mitja Galta invertint 583.199 euros que foren pagats a través del rebut de l'aigua fins el 2026.
Així, es va finançar l'obra de col·lectors que eren necessaris. En total suposa un increment de poc més de 6 euros a l'any en el rebut de l'aigua que paguem.
Si contem que els 583.199 euros es financen en 18 anys, trobem que cada cinc anys paguem 162.000 euros. Anem a fer una comparació:
CONCEPTE                  COST EN 5 ANYS
Local de la policia           196.020 euros
Col·lectors                       162.000 euros
Diferencia                         34.020 euros
Així trobem que cada 5 anys la idea del Bipartit llogar un local costaría 34.020 euros més que la idea que va tindre el PP de finançar els col·lectors.
Passat 18 anys els col·lectors es queden i han donat servei i ja estarán pagats. Passat 18 anys el local de la policia no será depropietat municipal i haura suposat un increment de les despesses municipals.
Per tant, el Bipartit critica el PP per buscar maneres de finaçar uns col·lectors que eren necessaris, però està dispost a gastar-se molt més en un lloguer que no és precís i no será de propietat municipal."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada