8 d’oct. 2011

La polémica que mai va existir

Ens ha agradat l'article d'explicació de La Cotorra de la Vall, davant la nota de premsa del pp referent a una polèmica creada el dia de la inauguració de la nova zona esportiva del Vergeret.
Reproduim la nota del pp i la resposta de la Cotorra. Vos assegurem que no té cap desperdici:
NOTA PP:

Segons el PP de Tavernes el Bloc es va oposar al camp del vergeret i ara s'atribuïx mèrits

No és la primera vegada que el govern del Tavernes ens sorprén amb la seua ambigüitat, ni amb la seua doble vara de mesurar. Fa uns dies, l'alcalde, Jordi Juan, inaugurava el nou camp de gespa artificial de futbol 7 de la zona del Vergeret. Esta obra va ser iniciada en la passada legislatura en la qual el PP governava. Ara ens sorprén el Bloc atribuint-se mèrits i afirmant que han descongestionat els espais per a entrenar. Davant d'estes afirmacions, el grup popular es veu en l'obligació d'aclarir els fets per a evitar una clara manipulació per part del govern que presidix Juan.
Cal recordar que el 7 de febrer del 2011, es va votar en ple el finançament per a fer possible l'execució este camp de futbol i tota la corporació va estar a favor excepte el senyor Jordi Juan i la senyora Llum Sansaloni del Bloc. Van ser els únics regidors que van votar en contra d'esta infraestructura i ara s'atrevixen a penjar-se una medalla que no els correspon al parlar d'estes noves instal·lacions esportives.
“No s'entén votar en contra del finançament d'un projecte i després voler atribuir-se el mèrit d'una obra que de no ser pel PP, PSOE i EU seria una simple idea” ha indicat el portaveu popular Manolo Vidal.
Eixa obra tenia un pressupost de 75.000 euros, i el Tripartit ha assegurat que ha afegit 21.000 euros més per a millorar el sistema de desaigüe i les bandes del camp. Des del PP exigim que el govern aclarisca com s'ha realitzat eixa contractació, ja que no ens consta que es fera cap concurs addicional per a completar les obres.
Un nou intent de manipulació s'ha vist en estes obres, quan Juan es va atrevir a dir que el Camp del Vergeret havia costat 96.000 euros, molt menys dels 320.000 que va costar el del Municipal d'Esports “resulta molt irresponsable realitzar eixa afirmació. Estem parlant de dos camps completament distints. El del Municipal és de majors dimensions, acabats més elaborats i no es trobaven igual els dos terrenys abans de les obres. El Vergeret ja era una zona verda amb el tancament i la superfície ja estava adequada, mentres que en el Municipal calia adequar el terreny, adaptar-lo i tancar-lo, a més d’altres accions. Podríem dir que el senyor alcalde ha estat poc encertat al comparar els dos camps, fer açò és com comparar un autobús amb un cotxe”.

RESPOSTA DE LA COTORRA VALLERA:

No és ambigüetat, simplement coherència

No ens agrada esmenar a ningú. Però hi ha vegades que el cor ens ho demana, encara que siga només perquè el ciutadà tinga una bona informació.  Hem intentat ser clar, però llegiu-ho amb deteniment perquè es mesclen diversos conceptes
 
El mes de novembre del 2010, només el PP, en solitari i sense cap vot més a favor,  aprovava un préstec de 5'7 milions d'euros. Segons llegíem en la premsa:  "La intención es tener liquidez de cara a los próximos años para poder realizar inversiones en vistas a la posibilidad de que se prohíba a los ayuntamientos incrementar su deuda a partir del próximo año. El alcalde, Manolo Vidal, argumentó este punto señalando que atiende a una previsión para los próximos años. "Estamos actuando como otros muchos ayuntamientos, siendo previsores al devolver las pólizas suscritas y al dejar dinero en el cajón para ejecutar inversiones necesarias como la futura depuradora o las infraestructuras necesarias para atender los nuevos sectores".Ben clar, no? Els 5'7 milions per als pròxims anys. Per al 2011, per al 2012, per al 2013... o siga, entre altres, per a pagar la depuradora, per a fer als nous sectors de la platja que serà cosa d'ací uns anys.

Segons ens ha dit un bon amic, d'eixos 5'7 milions, que eren per a molts anys, el passat mes de juny  el PP ja se n'havia gastat 4 milions. I això que eren per als pròxims anys! I només quedava els diners per a comprar la Casa de las Indalecies i els terrenys de la depuradora. Eren els diners, Manolo Vidal ho havia dit, per a tindre liquidesa els pròxims anys i realitzar inversions. ¡¡I ens 6 mesos, de cara eleccions se'n gasten 4 milions!!. I damunt deixen 1'6 milions en factures impagades!!!

I ara anem al Camp de Futbol 7 del Vergeret!! El camp es va pagar d'eixe préstec, pero el nostre amic  ens ha dit que inicialment allí no estava previst. El Bloc li va dir al PP que com 75.000 euros era una inversió menuda, millor no usar el préstec per no pagar interessos i pagar-lo dins del pressupost. El PP es va negar, el camp el va pagar del prestec a pesar que no estava previst  i el Bloc va votar en contra. Atenció: el Bloc no va votar en contra de fer el camp de Futbol 7 del Vergeret com vol fer creure el PP, EL BLOC VA VOTAR EN CONTRA DE LA FORMA DE PAGAMENT TRIAT PEL PP, gastant diners del préstec de 5'7 milions i pagant interessos quan eixa obra no estava allí contemplada.

Però si ho pensem bé, és que hi havia mes motius per haver votat en contra d'eixa obra tal com es va fer: Quan es va projectar la piscina coberta, es va comprovar que no cabia en els terrrenys reservats. I com a solució es va fer un canvi: part dels terrenys esportius no usats encara en el Vergeret es traslladaven i sumaven als esportius de la piscina, i una part de la zona verda del costat de la piscina es traslladava al Vergeret. ¿Es ací, en una zona verda i no esportiva, on s'ha projectat i finalment s'ha construït el camp de gespa artificial?. ¿Això és o no és irregular? ¿Això es podia fer?  

I direm més motius encara:  El projecte era incomplet - sembla estar fet a presses i carreres perque venen eleccions - sense porteries, sense sistena de desaigüe, sense una zona de protecció de gespa al voltant del camp que evite lesions i danys si un jugador se n'ix del camp.

La nota de premsa del PP qualifica com "ambigüitat i doble vara de mesurar" la inauguració del nou camp de gespa artificial de futbol 7 de la zona del Vergeret perquè en el ple del 7 de febrer del 2001 van votar en contra. Ells no expliquen el perquè del vot, però La Cotorra us deixa les coses més clares: ja sabeu el perquè i a què va votar en contra el Bloc: en contra del sistema usat pel PP per a pagar el camp. 

Eixe bon amic de La Cotorra ens deia que ell no veu ambigüetat en el Bloc, sino una total coherència amb el vot que ja van donar al préstec i una total coherència negant-se al sistema triat per a pagar el camp. I si molt ens apureu, afegim nosaltres, una total coherència amb la situació legal del lloc on es volia construir el camp, amb un projecte incomplet. No va ser ambigüetat sino voluntat de fer bé les coses. 

Fent memòria, això d'estar en contra del sistema de pagament, no és la primera vegada que passa. També va ser per coherència i voler fer bé les coses que el Bloc va votar en contra del sistema triat per a construir l'aparcament del passeig. El temps dona i lleva raons i ja veieu com ens ha anat i ens va amb el sistema triat pel PP per a finançar i gestionar l'aparcament!! 

I també va ser per coherència i voler fer bé les coses que el Bloc no aprovara el sistema de finançament triat pel PP en la piscina coberta, que per cert comptava amb informes tècnics negatius.  El temps dona i lleva raons i ja veieu com ens ha anat i ens va amb el sistema triat pel PP per a finançar la piscina!! 

I després què? Doncs, quan el camp està fet, encara que incomplet,  no es qüestió de desfer-lo i com diu el meu amic "te l'has de tragar, encara que siga "con patatitas" . I per això no ha sigut ambigüetat, sino voler fer bé les coses, dedicar de manera immediata 21.000 euros a fer els desaigües, a completar la gespa perimetral i a posar les porteries, perquè el camp estiga operatiu i en perfectes condicions per als joves (i no tant joves) vallers. 

Acabem com hem començat: Per a nosaltres, no és ambigüetat, simplement coherència.

 
PD: Oblidàvem dir-vos, amics lectors/es : el Bloc no es va atribuir cap merit, com diu el PP en la nota, més bé al contrari. En el parlament l'alcalde va dir ben clar que l'obra s'havia iniciat la passada legislatura i va agrair l'esforç i dedicació de l'anterior govern. I allí hi havia regidors del PP i en eixe moment no sonava cap música ni cosa semblant que impedira escoltar les paraules de l'alcalde reconeixent el seu treball.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada