19 de set. 2018

Benifairó enceta un servei de gimnàstica geriàtrica domiciliària

L’ajuntament de Benifairó de la Valldigna compta des d’aquest setembre amb un servei de gimnàstica geriàtrica domiciliària. Aquest ha sigut possible implantar-se gràcies a una ajuda del SERVEF, amb la qual s’ha pogut contractar a un professional amb la titulació de grau en Ciències d’Activitats Físiques i de l’Esport, qui actua coordinadament amb els professionals mèdics del centre de salut local.

La gerontogimnàstica té la funció d’introduir hàbits i actituds saludables de la gimnàstica en la tercera edat, amb la finalitat de millorar la forma física d’aquelles persones que presenten deteriorament físic i problemes locomotors. La pràctica d’exercicis específics aporta una major sensació de benestar general, ajuda a controlar el pes, redueix la probabilitat de desenvolupar malalties cardiovasculars, disminueix insomni o l'estrès, ajuda al tractament de malalties com l'osteoporosi, adquirir major flexibilitat i força, així com aspectes psicològics, entre altres beneficis.
Des de l’ajuntament benefaironer s’ha optat per oferir aquest servei a aquells majors que per problemes de deteriorament físic no els és possible desplaçar-se, a causa de la baixa mobilitat, optant-se pel servei domiciliari.


Des del govern municipal afirmen que «millor rebuda no haguera pogut tindre la iniciativa. Creiem que, així com en altres fragments de la piràmide poblacional, cal també oferir a aquests veïns unes activitats i serveis que els ajuden a tenir millor qualitat de vida. Des de l’ajuntament hem pres la iniciativa per, des de la infantesa fins a la tercera edat, oferir activitats esportives que fomenten hàbits de vida saludable. Així, per exemple, també s’ha organitzat dos grups de gimnàstica de manteniment, un al matí i l’altre a la vesprada, els quals també tenen molta acceptació, així com tallers de diversos esports per als més joves. Però la gimnàstica geriàtrica domiciliària, de totes les activitats, és la que més urgentment crèiem que s’havia d’organitzar. També s’ofereix per a la gent major un taller de memòria i un altre de lectura i escriptura de valencià.»

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada