14 de març 2016

NdP falla la Via: La falla la Via de Tavernes enceta una campanya de conscienciació de temàtica social realitzada pels mateixos fallers i falleres, aprofitant la massiva afluència de veïns durant les festes josefines.

La falla la Via de Tavernes de la Valldigna ha encetat enguany, just al complir-se els 35 anys de la seva creació, una campanya de conscienciació social destinada als fallers i als milers de veïns que s'apropen a visitar-los estes falles de 2016 per conscienciar-los davant temes com el maltractament, abús, violència de gènere, etc. 

La falla la Via fent valdre la dita “tota pedra fa paret”, han passat de la teoria a la pràctica. Temes com el maltractament infantil, la violència de gènere, la crueltat infantil, perjudicis de les drogues, el maltractament animal entre d'altres, són els referents emprats per la falla i que hi han reflectit en forma de cartells per a divulgar-los al casal i a les xarxes socials durant la setmana fallera. Els presidents, sota presidents, falleres majors i infantils eixint i actuals han prestat la seva imatge per denunciar cada una d'estes xacres socials. El casal de la falla es va convertir en un estudi fotogràfic per plasmar els 7 cartells temàtics de la campanya de sensibilització social.
El president de la Falla La Via, Lluís Montoya, ha indicat que “el món de les falles som més que una expressió de festa, cultura i tradició. Som una expressió única que, ara per ara, és capaç d'ajuntar xiquets, adolescents, joves, adults i vells sense cap tipus de problemàtica generacional a gaudir tots junts d'una festa. És per això que en la falla decidirem aprofitar eixa presència massiva de persones de totes les edats i condicions que passen pel nostre casal estes festes i fer la nostra aportació de consciència social a la nostra societat, Fer la nostra aportació per moure consciències al voltant de problemes socials que qualsevol persona podem tindre al nostre voltant. Denunciar eixes xacres és la nostra obligació moral. Com a president, estic realment orgullós dels fallers i falleres de la Falla La Via”.

1 comentari: