13 d’abr. 2016

NdP PSPV Tavernes: EL PSPV PRESENTA UNA PROPOSTA PER A QUÈ ELS HOSTALERS QUE RETIREN LES TAULES I CADIRES A DIARI TINGUEN UNA REBAIXA EN LA TAXA.

La proposta del partit socialista, es va fer a viva veu durant el plenari del mes de març davant la falta d’interès del govern del Sr. Juan, ara en el plenari d’abril es va presentar una esmena que va ser votada en contra per Compromís.
La proposta del partit socialista pretén premiar aquells hostalers que cada dia retiren les taules i cadires de la via pública a l’interior del seu local i deixen completament lliure i net l’espai ocupat durant el dia.
En el plenari del mes de març, la proposta de la Regidoria d’Urbanisme va quedar damunt la taula per tal de valorar la proposta socialista.
En el plenari del mes d’abril, es va tornar a incloure la proposta de la Regidoria d’Urbanisme, sense cap modificació i aquesta va ser esmenada pels socialistes, tot i que no va ser recolzada per Compromís, que prefereix donar el mateix tracte a qui retira que, a qui no ho fa; incentivant de manera indirecta que es queden les taules i les cadires a la via pública tot el temps. La taxa queda en les mateixes condicions econòmiques, i dona l’opció a l’hostaler de retirar, o no, les taules i les cadires, per tant no existeix cap incentiu per a la retirada.
El socialistes pretenien que la retirada de la via pública de les taules i cadires fos recompensada d’alguna manera, ja que facilitaria el trànsit del veïns, la neteja de la zona, permet l’ús de la via pública, etc.
La proposta també pretenia acabar amb la duplicitat d’articles en les dos ordenances, la reguladora de l’ocupació de la via pública i la fiscal reguladora de la taxa, ja que es dona el fet de tenir dos articles que regulen el mateix concepte de diferent manera. En estos moments, tal i com queda la proposta del Compromís, sempre que s’haja de modificar algun període en l’ocupació, s’ha de duplicar els expedients a tramitar i els costos, tant del personal que se n’ocupa com de les publicacions. La racionalització i el control de la despesa ha deixat de ser una prioritat pel govern de Compromís, que duplicarà despeses de manera innecessària.

2 comentaris:

  1. La proposta està molt be. Es logic que es premie als que deixen lliure la via publica.
    No entenc perque compromis es nega.

    ResponElimina
  2. La proposta no es va presentar ni en temps ni en forma i comptava amb un informe en contra dels juristes municipals i per això es vota en contra. A vore si ho diguem tot perquè informar a mitjes es com mentir

    ResponElimina