30 de gen. 2015

La tragèdia de Heysel escrita en valencià per Armand Company

L'escriptor Armand Company torna a publicar un nou llibre, de la mà de l'editorial Edicions 3i4 (País Valencià).  La sinopsi de la novel·la, Heysel, és esta: "El 29 de maig de 1985 es va disputar a l’estadi Heysel Park de Brussel•les la final de la Copa d’Europa de futbol (Champions League) entre la Juventus Football Club di Torino i el Liverpool Football Club.
Dos joves, Gary Cooper, un hooligan del Liverpool, i Giuseppina Conti, una afeccionada de la Juventus, assisteixen al partit, cadascun amb el somni de poder veure el seu equip campió d’Europa. Però el somni es transforma en un malson. Res no tornarà a ser com abans després de la final del campionat. Aquest fet produirà la fi de l’edat de la innocència de la Unió Europea de Futbol Associació (UEFA), i canviarà la història del futbol per sempre.
Heysel és un al•legat contra la violència a l’esport. Una història basada en un fet real, amb personatges reals, i alhora una crònica novel•lada i aproximada de com es va forjar aquell succés."

El seu títol: "Heysel". Un fet real tractat en la nostra llengua i amb visió valenciana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada