2 de juny 2019

NdeP. CLAVARIESSES DEL 89. Dies 8 i 9 de juny, a les 20.30h, a la Casa de la Cultura

Després de l’èxit de “Santa Wifi”, l’obra que es va representar l’any passat com a mostra de la primera edició del Taller, la gent gran de Tavernes torna a pujar a les taules amb la comèdia “Clavariesses del 89”. Es tracta d’una activitat organitzada per la Regidoria de Benestar Social amb la col·laboració de Trencadís produccions, companyia resident de Tavernes. 

El Taller de Teatre està enfocat al desenvolupament d’activitats com exercitació de la memòria textual, la pràctica de la memòria espacial, la coordinació de moviments, l’expressió corporal, la concentració, la motivació, la socialització, etc. Una sèrie d’aspectes que es vehiculen a través de la vocació integradora de la diversitat personal y funcional dels participants del taller. Des de l’inici de l’activitat, al mes de gener, l’alumnat ha anat familiaritzant-se amb els diversos objectius del taller mitjançant la creació de la comèdia “Clavariesses del 89”, que la propera setmana ens oferiran com a colofó del curs 2019. 

Amb text de Josep Mollà i direcció d’Àngel Crespo i Jose Tomàs Chàfer, “Clavariesses del 89” conta una història que va començar el dia de la baixada de l’any 89. Aquella processó va acabar amb una baralla monumental entre dues de les clavariesses que hi participaven. Ara, trenta anys després, la colla es reuneix al Restaurant l’Escaleta per celebrar l’aniversari de l’any que foren clavariesses, i aprofitant l’ocasió, per intentar que les dues amigues en discòrdia es reconcilien. A banda, el triangle amorós Doloretes-Batiste-Matilde estarà present durant tot el sopar, com una bomba de rellotgeria a punt d’esclatar. Un sopar ple d’embolics que es desenvoluparà en una nit de pluges, apagades elèctriques, inundacions, visions paranormals, robatoris, eixides de comptes, eixides de l’armari, kiwis, “muslitos de cangrejo” i una bona dosi final d’humor televisiu.

A banda de les escenes textuals, l’obra compta amb números plàstics de caràcter musical que ens ajudaran a fer el viatge a un món de records, tradicions, quotidianitat i molt d’humor.  Podrem veure la recreació del Mercat de Tavernes, un número musical basat en les endèmiques inundacions de la localitat o una representació singular de la processó de la baixada del Crist de la Sang. En definitiva, la cita sembla una bona oportunitat per escoltar la veu dels nostres majors a través d’un vehicle mil·lenari com és el teatre. 

TIQUETS solidaris (rifa) a la seu d'ACUDE (Plaça Major) de dimarts 4 a divendres 7, de 17.00h a 20.00h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada