7 de juny 2016

NdP Grup Popular: L’Ajuntament de Tavernes governat per Compromís no s’acull al programa de Pobresa Energètica dirigit a famílies amb risc d’exclusió social

L’Ajuntament de Tavernes no s’acull al programa de pobresa energètica per què el Govern de Compromís, amb majoria absoluta, ha declinat fer-ho. El programa, per fer front al subministrament d’energia elèctrica, de gas i d’aigua de famílies en risc d’exclusió social, procedix de fons europeus i el populista Tripartit a la Generalitat enlloc d’ assumir la gestió d’estes ajudes, ha decidit que siguen els ajuntaments els que s’adherisquen voluntàriament i gestionen les mateixes. I en Tavernes, Compromís no ha volgut adherir-se.
L’Ajuntament destina, de fa molts anys, ajudes a col·lectius vulnerables a través de les ajudes de la renta de Garantia Ciutadana, però amb estes ajudes no s’atén al 100% de la població desfavorida, ja que exclou a les persones menors de 25 i majors de 65 anys. “Entenem que l’Ajuntament deuria d’adherir-se a esta subvenció per poder incloure a este grup poblacional que actualment no està emparat per la Renta de Garantia Ciutadana”, valora el regidor del PP, Salvador Sansaloni.
“Hem pagat la falta de previsió de la Generalitat Valenciana de no assumir competències i passar-les als Ajuntaments”, estima el regidor popular. Tavernes actualment està saturada en serveis socials per la dramàtica situació que està vivint la ciutat on continua pujant mes a mes l’atur i és patent la desaparició d’empreses. “No hem de perdre de vista que estes ajudes vindrien molt bé a molts veïns que es troben en dificultats econòmiques molt greus i no poden fer front al pagament de rebuts de l’aigua o llum”, comenta Salvador Sansaloni.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada