19 de set. 2016

Jordi Juan en el punt de mira de la fiscalia anticorrupció: li ha obert diligències penals pel cas Atapuerca

L'Alcalde de Tavernes de la Valldigna i Diputat a les Corts Valencianes es troba a hores d'ara en el punt de mira de la Fiscalia Anticorrupció que li ha obert diligències penals arran de la denúncia presentada pel PP. La investigació oberta decidirà si hi ha suficients indicis de presumptes delictes de prevaricació, malversació i usurpació d'estat civil.

Si la Fiscalia troba a la seua investigació, que pot durar sis mesos, indicis que el cas s'ha de traslladar als jutjats, Jordi Juan s'enfrontaria a una acusació de caràcter penal que podria suposar la fi de la seua carrera política. Compromís mostra tolerància zero amb els investigats del seu partit (abans imputats). És a dir, l'obertura de les accions judicials haurien de suposar en la pràctica la renúncia voluntària de la condició de Diputat i d'Alcalde, ja que d'altra forma seria el mateix partit de Jordi Juan qui li ho hauria de reclamar.

Arran d'una sanció de trànsit inesperada que se li va efectuar a l'alcalde i Diputat en tornar d'un viatge suposadament oficial a Atapuerca, el principal partit de l'oposició de Tavernes va anar descobrint un cúmul de situacions anòmales, que van desembocar en una denúncia a la Fiscalia Anticorrupció, que finalment ha estimat obrir diligències penals per aclarir tots els punts i determinar si Jordi Juan ha d'anar, o no, al jutjat.

Juan, acompanyat pel regidor Josep Llàcer oficialment segons informaren en notes de premsa i comunicats al blog oficial i als seus perfils, es traslladaren a Atapuerca en visita oficial, utilitzant dos vehicles diferents, un oficial conduït per l'alcalde i altre particular conduït pel regidor. El cas és que, arran de la denúncia, s'esbrina que les dones de Juan i Llàcer i la filla del regidor es van desplaçar també en el viatge oficial.

A pesar d'anar en vehicle oficial, Jordi Juan va indicar per escrit, que anava en el seu vehicle particular i va signar el cobrament de 239 euros d'indemnització de quilometratge, que va cobrar a finals de juliol. Juan va atribuir a una errada del seu secretari eixe fet. Va ser en agost, el dia que es va fer públic el cas en nota de premsa del PP de Tavernes, quan es va procedir a la devolució de la dieta cobrada indegudament.

A més, la factura de les despeses d'hotel de 4 estreles on es van allotjar els regidors i les seues famílies, es va presentar directament a l'Ajuntament. Quan es va destapar el cas, es va tornar la factura i els regidors van abonar els prop de 600 euros de les tres habitacions, una triple, una doble i una individual. És també eixe moment quan el govern municipal va informar que hi havia una tercera regidora, Noelia Alberola, de viatge. Fins eixe moment, no hi ha constància que estiguera present en cap de les activitats de la visita oficial, no apareix en cap de les fotografies oficials ni en cap comunicat i nota de premsa emeses oficialment per l'Ajuntament de Tavernes. A més, no va demanar cap dieta a l'Ajuntament, cosa que si van fer els seus dos companys, la qual cosa ha sorprés per ser d'allò més inusual en un suposat viatge oficial.

El tema va quedar arredonit amb la denunciada suplantació d'identitat del conductor, assumida pel primer tinent d'alcalde, Perfecto Benavent, que va assumir que ell conduïa el vehicle denunciat,
quan no havia anat de viatge.

Si finalment el cas arriba als jutjats derivat per la Fiscalia Anticorrupció, Jordi Juan ostentaria el trist honor de ser el primer alcalde de Tavernes sotmés a un procés de caràcter penal. I podria no ser l'únic. No és l'únic cas de Juan. Hi ha dos casos més pendents de conéixer si finalment seran admesos a tràmit judicial, els dos també penals, pels temes de la gasolinera i les sancions policials. Altre cas, però este administratiu, ja ha sigut acceptat contra l'Ajuntament esta passada setmana, també pel cas de la gasolinera.


L'Ajuntament presidit per Juan no ha donat cap explicació oficial al web municipal, ni en comunicat, nota de premsa, etc emprant el seu gabinet de premsa. No ha convocat cap roda de premsa oficialment. Si ha donat informació en assemblea als militants del seu partit. Totes les informacions han sigut transmeses via perfils de facebook i des del blog de Compromís La Cotorra de la Vall.





5 comentaris:

  1. Xe !! Pobre xic
    Es que van a per ell
    Anira mes al jutjat que Rus

    ResponElimina
  2. Per fí hi ha algú que ho explica tot correctament.
    El poble es mereix una roda de premsa de l'alcalde.

    ResponElimina
  3. Un aclariment i si vols ho publiques i sino, pues no.
    No es pot ser tan lleuger i dir que el Fiscal ha obert diligencies penals a l'alcalde quan Fiscalia, segons la premsa que cita fons del PP, diu ben clar que ha demanat informació del viatge.

    Caldria ser un poc mes seriosos en les informacions, però està clar que el que es busca no es informar, sinó sembrar dubtes.
    Em sap mal dir-ho però este blog de vegades fa pensar que està associat a Joman o és ell qui el porta.

    Ho publicaràs? Segur que no.

    ResponElimina
  4. Titular del diari Levante:
    Anticorrupción investiga el viaje a Atapuerca del Alcalde de Tavernes.
    Subtitular:
    La Fiscalia abre diligencias penales a Jordi Juan a raiz de la denuncia interpuesta por el PP.
    Has de llegir millor.
    Al menys, coneixer tots els punts de vista, i no sols el que et diuen.

    ResponElimina
  5. La Cotorra que sempre va defensant a capa i espasa qualsevol tonteria de critica a algun membre del govern del Bloc o de Compromís, i no diu ni mu en el tema de la regidora que estava i no estava. Cametes li faltarien si fora cert que estava alli. Hi ha una foto que està manipulada circulant per ahi, que no aguantaria un analisi mínim. Eixa serà la definitiva. Si la fiscalia investiga eixe tema...no vull ni pensar-ho...
    No saben el marró que tenen. I Noe tampoc.
    Però no han fet menció d¡eixa foto.
    Diuen que ells ho sabien que estava de viatge, però no van publicar que es trobava alli.
    Com quedem= Si sabia que estava de viatge, perquè no ho va publicar?
    I dir que la regidora "fantasma" no va voler ixir en les fotos, és una gran eixida.
    Tenen un greu problema. Dubte que puguen dormir be.
    Que passarà si Fiscalia Anticorrupció demana informació a l'hotel i els diuen que no era una dona qui ocupava l'habitació individual? O si comproven en Diputació quina habitació van reservar per l'assessor de Turisme i es troben una sorpresa?
    Este tema encara no està clar.

    ResponElimina