27 de juny 2016

Qui ha guanyat les eleccions a Tavernes? L'abstenció, els vots nuls i en blanc són els grans guanyadors.

Els grans guanyadors de les eleccions a Tavernes de la Valldigna han sigut els 3.622 veïns que s'han abstingut, han votat nul o en blanc. Una xifra preocupant. Les anteriors eleccions, eixa xifra estava compresa en els 3.351 veïns. Estes noves eleccions, la xifra ha augmentat en 271 veïns que han estimat o bé que no els interessa el tema polític, o el que és pitjor, que no els interessa cap de les propostes que es presentaven.
La suma de Podemos, Compromís i EU no ha aconseguit els resultats esperats. Si bé han sumat un total de 3.604 vots, no es pot qualificar d'èxit electoral. La suma dels 3 partits sols ha sumat 17 vots als quals van obtenir els dos partits fa 6 mesos, que va ser de 3.587 vots i 584. La suma dels 584 votants d'EU no s'ha produït, i sols han captat eixos 17 vots més a la seua proposta. La xifra de 4.171 que sumaven els tres partits, Podemos, Compromís i EU en les passades eleccions, s'ha quedat molt llunyana. Concretament, a 567 votants de diferència.

El PP de Tavernes ha remuntat els resultats de desembre, on van aconseguir 2.852 vots, i han arribat als 3.145, seguint la tònica general en l'àmbit nacional de recuperació del seu partit. Suposa un augment de 293 votants.
El PSOE local també ha superat els resultats obtinguts el passat desembre, que hi van ser de 1.507 vots, i arriba als 1.605, amb una pujada de 98 vots.
La davallada de Ciutadans en Tavernes no ha sigut tan pronunciada com en l'àmbit nacional, i han perdut sols 29 vots, passant dels 1.100 vots als 1.071, i el PACMA ha obtingut 130 vots.
Tavernes no ha rendibilitzat la suma dels tres partits Podemos, Compromís i EU, però Benifairó i Simat si ho han fet. El votant d'esquerres ha estat més conciliador allí.
En Benifairó, el tripartit Podemos, Compromís, EU si hi ha rendibilitzat, i ha augmentat els resultats de desembre. De 406 ha pujat a 482 votants. PP 238, PSOE 204 i C'S 71.
Simat també ha rendibilitzat l'entrada d'EU. Han aconseguit 725 vots, davant els 600 obtinguts en desembre. PP 438, PSOE 350 i C's 143.



6 comentaris:

  1. El PP haguera estat prop de guanyar estes eleccions a Tavernes si Compromís, Podem i EU s'hagueren presentat per separat.
    Hi ha una diferencia de menys de 500 vots entre el PP i A la Valenciana que son menys dels que sempre trau EU en les eleccions locals de Tavernes.
    Interesant veure que pasaría si Ciutadans es presentara a les locals.

    ResponElimina
  2. Analisis muy correcto, sólo añadir que así y todo la coalición ha conseguido siete puntos porcentuales sobre la media provincial, mientras PP y Psoe han quedado por debajo de la media de sus partidos, cada uno que saque sus conclusiones, para mi no lo estará haciendo tan mal Compromís cuando aún sin funcionar este experimento, ha resistido el envite popular, y éstos y socialistas estan como digo por debajo de las medias de sus partidos, algo no estan haciendo bien como oposición, sobre todo el Psoe que sigue con unos resultados locales pésimos.

    ResponElimina
  3. A Compromís li ha anat molt be la coalició. Si no fora per als vots de Podemos i EU el resultat haguera estat un desastre.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que saps els vots de cadascun els que els han votat si son d'uns o altres ? Qui té fam sommia bollos, i amb el ressultat del pp per baix de la mitjana del seu partit a tots nivells, i el pésim ressultat d'un Psoe que no alça cap, teniu Compromís per anys.

      Elimina
  4. Aixo ens faltaría a la gent de Tavernes, tenir a Compromis per a rato, per l amor de deu que en este poble no hem fet res tan malament(a mes de votar a Compromis) com per a tindrer-lo mes temps que el que toque. Deixem-se estar de bromeas pesades i que acabe prompte la legislatura

    ResponElimina
  5. Sort que heu tingut a Compromís que al ritme que portava el PP ara ni per a pagar el paper de water dels funcionaris de l'Ajuntament ni hauria dines.
    Este també tindrà censura?

    ResponElimina