8 de des. 2014

I quines són les característiques principals del pressupost de 2015 de Tavernes?

Nosaltres ni som entesos en la matèria, ni especialistes en economía, però dins de les nostres possibilitats, El primer que tenim que saber és el pressupost que tenim, 15 milions i 206.699 euros. Amb això, s'ha de fer tot.
anem a veure que és el més destacat del pressupost de l'any que ve de l'Ajuntament, que en definitiva és el que se fà en els nostres diners, per això és important.
El pressupost presentat per l'alcalde Jordi Juan per el vist i plau del Ple, indica que la principal novetat respecte als anys anteriors és la destinació de 868.000 euros a inversions, és a dir, a fer coses necessaries per al poble. I ens diu que estos diners són de l'Ajuntament, no s'ha fet cap préstec per aconseguir-los. Destaquem que en el capitol de personal s'inclouen 50.000 euros per a un pla d'ocupació local.
També ens ha cridat l'atenció l'augment de lapartida de contractacións d'estudis d'urbanisme, de 70.000 euros a 140.000 euros. El que es preten espoder assumir la redacció dels projectes de l'obra del mur del riu Vaca al seu pas per Vergeret (comorrr! però no estan els del PSOE recollint firmes per este tema? Però si està inclós al pressupost!), la redacció del pla especial d'ampliació del cementeri i continuar pagant els projectes de la futura Depuradora.
Ens crida l'atenció 40.000 euros per contractar una auditoria elèctrica, per evaluar l'estat de les instal·lacions electriques al poble, renovar i optimitzar i aconseguir un important estalvi.
Se mantenen totes les subvencions del convenis en associacions i clubs esportius, 240.000 euros, les ajudes socials també, entre les que destaquen les ANP (Ajudes individuals no periódiques) amb 200.000 euros, el PEI (Prestacions econòmiques individuals) en 18.000 euros, la Renda ciutadana, 136.000 euros...en definitiva, el capitol de les associacions i de les ajudes a persones necessitades puja a un total de 1 milió i 37.000 euros.
I quants diners li pagarem als bancs dels diners gastats per les anteriors legislatures? Enguany se pagaran més d'un milió i mig d'euros.
El col·lector de la platja per evitar les inundacions també s'incorpora en este pressupost, en forma de despesa plurianual, i en 2015 se pagaran 700.000 euros per eixe concepte.
Entre molts altres detallats que teniu al vostre abast en l'enllaç a la web de l'AJuntament, MEMÒRIA ALCALDIA  també ens ha alegrat que en este pressupost se li van a subvencionar 100.000 euros a ADISVA per concloure el taller ocupacional, i que permetran que entre en funcionament l'any que vé.

5 comentaris:

  1. I en base a que votaran que no els del PPSOE?
    Misteri intriga... Quin serà l'argument fantasma amb que ens faran por dimecres? Misteri intriga.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues no han votat no el PSOE. Encara que ho haverem preferit.
      De por ja en sabem perque no en teníeu,estava tot ben lligat.

      Elimina
  2. Heu oblidat altres 50.000EUR que volen gastar en el local llogat per a la policia i això que ja porten gastats mes de 120.000EUR.

    ResponElimina
  3. I quines són les característiques principals del pressupost de 2015 de Tavernes?
    Pues que el fa el Bloc i l'aprova també només el Bloc. Ací el contingut,per a uns i per a altres (i no em referisc només als polítics) és el de menys.
    Al lio!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs NO. La característica única i lamentable és que els pressupostos al Bloc els importaven una bona M... L'objectiu era quedar-se tot sols,amb totes les regidories i l'alcaldia. Tant com sabien que no podien demanar la confiança i que es queden en minoria, però amb la vara de mando. Les inversions de l'últim mig any seran les que votaran PPSOE però seran de l'alcalde Juan.

      Elimina