23 de març 2017

NdP Grup Popular de Tavernes: El Partit Popular presenta una moció perquè se suspenga la tramitació del PATIVEL

L'aplicació del Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral de la Comunitat Valenciana (Pativel) comporta importants repercussions sobre el municipi de Tavernes de la Valldigna. Sobretot, perquè deixa el futur de la platja pendent d'un fil i podria paralitzar i desclassificar tot el desenvolupament del Sector 17-Marenys. No obstant açò, a Tavernes de la Valldigna no s'ha informat als veïns de les seues repercussions, a pesar que el Partit Popular ho ha sol·licitat en diferents ocasions.
“Fa molt temps que aquest Pla de la Conselleria està en l'Ajuntament però Compromís no ha informat ni als propietaris afectats ni a la ciutadania en general. Tavernes té quasi 6 quilòmetres de costa i és un dels municipis més afectats per aquest pla i podria anul·lar una urbanització estratègica com és el sector 17, Marenys. Ens sorprèn que Josep Llàcer, regidor d'urbanisme, s'atrevisca a assegurar que aquest Pla no ens afecta quan no existeix cap informe que ho demostre", comenta la portaveu del Partit Popular de Tavernes, Eva Palomares.
Tenint en compte que la principal font de riquesa de la Comunitat Valenciana i de Tavernes és el turisme, havent de preservar el mig litoral amb una ordenació racional que garantisca la protecció ambiental i paisatgística de les nostres costes, es fa necessari un debat ampli, serè i profund que possibilite veure, estudiar i comprovar les afeccions íntegrament. Per aquest motiu, el Partit Popular de Tavernes va presentar al ple una moció en la qual se sol·licitava que se suspenga la tramitació del Pativel, mentre no hi haja una correcció de la cartografia, i un informe o memòria de sostenibilitat económica. Moció que va ser votada en contra pel Govern de Compromís, PSPV-PSOE i EU-Acord Ciutadà.
“Sol·licitem que ens faciliten un informe elaborat pels tècnics municipals i que s'inicie un procediment d'informació pública als veïns i propietaris de terrens afectats. Però a més, que l'Ajuntament de Tavernes inste al Consell que amb una cartografia corregida i detallada, i un informe o memòria de sostenibilitat econòmica, inicie un tràmit de consultes i informació pública mínim de tres mesos que faça realment efectiva la possibilitat de participar en la redacció del Pativel tant als Ajuntaments com als actors socials, polítics i econòmics de la nostra Comunitat”, concreta Palomares.
“Sense l'informe dels tècnics i la participació pública no podem valorar de quina manera va a afectar al nostre terme, com afectara al futur desenvolupament turístic i econòmic del municipi o com va a repercutir en possibles desenvolupaments urbanístics futurs. Per açò sol·licitem al Govern de Compromís que pose blanc sobre negre en Tavernes sobre l'afecció del Pativel. És el més just i assenyat. Volem que Compromís defense els interessos de Tavernes i no acate les directrius polítiques que els marca el seu partit des de la Conselleria de Territori”, valora la portaveu popular.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada