16 de set. 2015

De bous i de vaques al carrer

Demà es reprenen les festes de Tavernes, i en esta segona part arriben els bous al carrer, amb seguidors i detractors i tota la polèmica que continua acompanyant-los. Després del fort impacte del Toro de la Vega en l'àmbit nacional, també ens hem assabentat que la Plataforma Carles Pinazo formada per almenys una vintena d'associacions i protectores de defensa animal ha demanat per escrit a l'alcalde de Tavernes, Jordi Juan, que no se celebren els bous al carrer. No coneguem la resposta de l'alcalde valler, però si és conegut que des de l'Ajuntament ja van informar que en 2016 sotmetran als bous al carrer a una consulta popular amb caràcter vinculant. Este estiu, un mitjà de comunicació de la Safor va realitzar una enquesta comarcal, on el 78% dels enquestats es mostraren contraris als bous al carrer i el 22% restant a favor. Els bous seran els dies 17, 18, 19 i 20 a les 13.30 hores i dijous a les 12 de la nit al carrer la Barca.

23 comentaris:

  1. Estic a favor dels bous. Jo els faria tots els dies en una plaça com abans i sense cost per l'ajuntament.

    ResponElimina
  2. Al q no li agraden q no vaja.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I que no tinga que pagar-los sense anar. Per damunt de si es fan o no,que no tinga que pagarar-los l'Ajuntament. Amb la consulta de l'any que vé,l'Ajuntament s'assegura prendre la decissió més popular,per damunt de conviccions ideològiques,que ja hem vist,que d'això,ben poc.

      Elimina
    2. I que no tinga que pagar-los sense anar?
      Son festes del poble, organitzades per a tots i cada u va on vol i li rota. A mi tampoc m'agrada el futbol i no em queixe de les subvencions, tampoc tinc xiquets menuts i no em queixe del gasto en espectacles infantils, no vaig a la nit de paelles i no propose que s'eliminen, i no m'agraden els cohets i no em passa pel cap que lleven la mascleta i el castell.

      Elimina
    3. Els diners públic són per allò amb vertader interés (cultura,educació,esport base) i no pots clavar tots al mateix sac: més espectacles infantils i més subvencions als clubs que treballen desinteresadament per l'esport base,lo just en verbenes i castells de focs i zero subvencions a l'esport pseudo professional que no treballa valors de respecte. Pues en lo últim és on ixen en les fotos els polítics.

      Elimina
  3. Bé, doncs un altra vegada ja els tenim ací , com que vullges o no, t'ho tens que tragar. No estic en contra, ja que entec que "para gustos colores ", però no es podria tindre en compte a tots els veïns que patim el no poder fer ús de les cotxeres durant cinc dies? Una xerrada amb els veïns per a poder arribar a un acord sería un bon començament...
    I a més a més aguantar sorolls, "pixarrades", desperfectes en les façanes, dinars i sopars a deshores? I el que envolta tot això? Cal dir que l'ajuntament ens FA un favor en 'rebaixant-nos ' el bono del parking a la meitat del preu? Però és prou?
    Per últim afegir també que no hi ha ningú dels organitzadors que els "pique" este assumpte ja que tots viuen lluny d'ací. Aixi com que soc un veí que sofrixc les conseqüències crec que tinc dret a queixar-me.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Crec que no tindrieu que pagar ni 1€ per usar el parking en festes i la brigada de neteja hauria de passar tots els dies pel carrer. Altra cosa és fer festa per a uns i desfeta pels altres.

      Elimina
  4. Per què no sometre a consulta popular la nit de les paelles, el grup que ha de vindre, l'hora del castell,....?
    Qui governa ha de decidir i no sometre a consulta popular els temes en els que no vol vol "mullarse"

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que no es "mulle tant",ja som majorets i també podem decidir,millor ho fem nosaltres per ells.

      Elimina
    2. Ja decidim qui governa el poble cada quatre anys. Si no m'agrada com governen votaré a altres.

      Elimina
    3. Millor votar el que vullguen que facen que nomes votar als que han de fer en nom nostre. Quan ja han passat tota la retafila de partits als governs i continuem queixant-nos amargament de tots... millor anem "assessorant-los" contínuament després de cada eleccions. Si ens deixen. Que serà que no.

      Elimina
  5. A eixos q vos agrada vore patir als animals vos enterraria en vida. No es mereixeu viure.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja ha ixit el "tolerant". Si no vols bous quedat a casa però deixa als altres que fem el que ens agrade.

      Elimina
  6. Mai plou a gust de tots! Jo tambe tinc la fira davant tota la semana en la musica i el soroll que comporta i no em queixe ,son festes del poble avore si critiquem menys i disfrutem més del poble.Si fos per vosaltres el poble estaria mort.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ni no et queixes fes-te-ho mirar. Crec que es diu masoquisme o algo així.

      Elimina
  7. Sotmetran als bous al carrer a una consulta popular?? consulta popular? Això creia jo que no existia... estaem mal acostumats els últims anys... BRAVO per la iniciativa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sotmetre el tema dels bous a una consulta popular, sembla més un recurs populiste amb un transfons de cobardia. Si jo sóc un partit que propugna abolir qualsevol mostra de maltractament animal, he de ser coherent amb això. Passe el que passe, li agrada a qui li agrade, perquè eixos són els meus ideals. Amagar-se darrere d'una consulta popular, és traïr els meus principis com a partit, en ares a una major perspectiva de vot. I això és política barata i covard. No importen les idees ni els principis, importen els vots, coste el que coste i amagats darrere una suposada participació amb l'esmentada consulta popular. És igual que amagar els ideals nacionalistes del Bloc, això és de covards. Tant se me fà que tinguem més o menys vots, jo aposte per la qualitat abans la quantitat. Ara bé, en Tavernes s'han de tornar els favors, vinguen en forma de penya o d'altra mena de disfressa. Covardia. El poder per damunt dels principis ideològics. Aixó és ara el Bloc, ofegat pels seus socis polítics dintre de Compromís.

      Elimina
    2. "No importen les idees ni els principis, importen els vots", correcte, així funciona la política TOT el panorama nacional avuí en dia, no es salva ningú, no se de que extranya a la gent.
      Si dins d'aquesta jungla podem decidir les festes de l'any que ve doncs benvingut siga.
      "Que va en contra dels principis del partit bla bla bla".. Igual te... Llavors ú no pot estar a favor dels bous al carrer (que no matansa de bous) i ser de Compromis? Tan descabellat com que algú del PP estiga a favor de l'abort? Molt descabellat si senyor....

      Elimina
    3. D'acord en tot el que diu el de les 12:55 excepte la última frase: justament és el Bloc qui ara fa la pose en contra dels seus suposats ideals,processons amb vara de comandament al costat d'arquets be i sergent de la G.C.,falles amb regidors i alcalde disfressats,associacions taurines des del partit... Ni els socis del Bloc pinten fava a Tavernes ni a Valencia influeixen en la "nova moderació" al sí del partit nacionalista. Tot el contrari,no sabem fins on haveren pogut aplegar sense la punxa de la Oltra.
      I com diu l'últim,també té part de raó,la postura ideològica del partit es pot dir,però no imposar. I si es fan les dues coses com a Benifairó o Simat? Tria el poble,però el govern progressista ja diu que no subvencionarà els bous. Ací,si no es donen € públics,el baix de l'històric del Bloc torna a ser cotxera i deixa de ser associació taurina i tapadora dels polítics del seu partit.

      Elimina
  8. Hui els bous de categoria. Ple de gom a gom. El bou a agarrat a un "torero" pero crec que no ha pasat res.
    El que ha de fer la Policia és denunciar alls fumates. Hi ha molt xiquets i l'oloreta pot colocar a algú.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Diuen que un dels fumetes ha caigut redó a terra. A vore si intoxiquen alguna vaca i els denuncien els animalistes.

      Elimina
  9. Visca la tradició dels Bous a Tavernes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si visqueres a l'Etiopia diries visca la tradicional mutilació genital femenina?

      Elimina