3 de febr. 2012

Tavernes estalviarà 100.000 euros en la factura de la llum amb l’aplicació d’un pla de reducció del consum energètic

L’Ajuntament de Tavernes treballa en un conjunt de mesures encaminades a reduir les xifres de consum energètic de la ciutat, que en 2011 van ser de 500.000 euros. 
 L’Ajuntament de Tavernes està aplicant noves mesures de reducció del consum energètic en la ciutat, especialment en l’enllumenat públic urbà, del poble i de la platja, i del conjunt dels edificis i instal•lacions municipals, com ara l’ajuntament, el poliesportiu, Braç Treballador, casa de la cultura, biblioteca municipal, llar dels jubilats, etc.
L’objectiu inicial de les diferents accions és reduir un 20 per cent les despeses totals de consum d’energia de la ciutat. En 2011 estes despeses van ser de 500.000 euros. La Regidoria de Manteniment d’Infraestructures s’ha marcat este objectiu per a poder reduir esta xifra en 100.000 euros, aproximadament.
L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha indicat que “l’Ajuntament continua duent a terme politiques de contenció de despeses i optimització de recursos. La millora de l’eficiència energètica és un dels objectius d’esta legislatura. Entenem que visualment és més agradable veure el poble més il•luminat, però hem de ser conscients que esta mesura beneficia l’Ajuntament i, per tant, tot el nostre poble”.
El regidor, Josep Llàcer, ha manifestat que “des de la Regidoria de Manteniment d’Infraestructures hem establert un pla integral d’actuació per a reduir el consum energètic de la ciutat. Este pla implica tots els edificis i instal•lacions municipals, així com l’enllumenat públic del poble i de la platja. L’objectiu que ens hem proposat és molt ambiciós i esperem tindre un estalvi de vora 100.000 euros anuals en la factura de la llum. Volem treballar amb eficiència i, alhora, donar un exemple d’austeritat i bon ús de l’energia. Les administracions públiques han de donar exemple i treballar per l’eficiència del consum energètic. En esta situació econòmica tan dolenta que tenim, els polítics hem de ser responsables i estalviar al màxim en les despeses”.
Cal recordar que l’estiu passat ja van començar a aplicar-se les primeres mesures de reducció de la despesa d’energia i es va aconseguir reduir el consum en vora 9.000 euros amb l’optimització i reducció de llums en zones com els Sequers, passeig de Lepant, passeig de la República de Malta, etc.
A hores d’ara, i després d’haver realitzat una anàlisi del consum de la ciutat i dels edificis i instal•lacions municipals, han començat a aplicar-se millores com la substitució d’aparells elèctrics antics, la reducció del consum en el camp d’esports i el pavelló cobert al 50 per cent, apagada d’alguns llums en certs horaris, etc.
La Regidoria de Manteniment d’Infraestructures ja ha consensuat amb els caps de departament de l’Ajuntament la vigilància del consum energètic de totes les instal•lacions municipals.


de tavernes.es

1 comentari:

  1. En el ventall diuen que van a fosques, doncs que es compren una llinterna, en tal d'atacar al tripartit son capaços de dir qualsevol destarif.

    ResponElimina