25 d’ag. 2016

De com un radar de trànsit ha destapat accions escandaloses, segons la premsa, de l'alcalde i diputat Jordi Juan

Una ximple denúncia d'excés de velocitat, 12 kilòmetres per damunt de la velocitat màxima permesa, ha obert la caixa de Pandora en Tavernes de la Valldigna. Un fet en si sense transcendència, però que ha acabat per dur el cas a la Fiscalia, denunciat pel PP de Tavernes.
Els temps són els que marquen la història. En tots, l'alcalde Jordi Juan reacciona després d'haver-se fet públic cadascun dels punts. I ací és on entren els detalls d'esta història.

L'alcalde de Tavernes utilitza un vehicle policial per desplaçar-se a una visita oficial a Burgos, al jaciment d'Atapuerca. Dubte: Un vehicle policial necessita un carnet especial per poder ser conduït. Està el nostre alcalde en possessió d'eixe carnet especial?
L'alcalde és desplaça a Burgos en un vehicle policial. Dubte: Va en solitari, o du acompanyants civils que no són regidors? És un detall amb més importància del que penseu.

L'alcalde, pese a desplaçar-se a Atapuerca en un cotxe policial, li carrega i cobra les dietes a l'Ajuntament, 373 euros, que en eixir a la llum torna de seguida donant-li la culpa al seu nou secretari. Dubte: Per a poder cobrar unes dietes, el funcionament és molt senzill. L''alcalde ha de passar-li els tiquets corresponents al seu nou secretari, donar-li-ho en mà, i tot seguit el seu nou secretari els ha de passar al departament corresponent (Intervenció o Tresoreria) que són els que li abonen la quantitat assenyalada.

L'estància d'hotel en Burgos està al voltant d'uns 600 euros, estància en tres habitacions, una triple, una doble i una senzilla, que l'agència de viatges factura a l'Ajuntament. Jordi Juan diu que és una errada, i que desconeixien que hi havia increment de cost per incloure a més persones, en este cas les dones de Jordi Juan i Josep Llàcer i la filla del regidor de Turisme. En fer-se públic el trema, tornen la factura i ho paguen de la seua butxaca. Dubte: Estem davant del primer cas on persones que viatgen de forma habitual no sabien que hi ha increment de cost per eixe concepte. La culpa, novament, no recau en Jordi Juan, sinó en l'agencia, que factura tot el concepte en una única factura a l'Ajuntament.

La multa per excés de velocitat la paga l'Ajuntament. Està realitzada el dia 8 de juliol, no en Burgos, sinó en Cuenca. L'Alcalde la paga de la seua butxaca el mateix dia que es fa públic el tema. Dubte: Hauria sigut creïble si paga la denuncia abans que el partit denunciant del cas ho fera públic.

El DNI de la multa no és el de l'alcalde, sinó el del regidor Perfecto Benavent. Quan cal indicar el DNI a constar en la denuncia, contràriament al que diu Transit en estos casos, el regidor Perfecto Benavent posa el seu DNI, amb la qual cosa el PP porta el cas a la Fiscalia per un presumpte delicte d'usurpació d'identitat. Dubte: Benavent diu que ho va fer perquè és un procediment habitual i l'alcalde no estava allí. Per a què estan els telèfons mòbils, aleshores? Tant costava cridar-li a l'alcalde i que ell confirmara que era ell qui conduïa?
Conclusió: Estem davant d'un suposat viatge oficial on l'Ajuntament no desplaça cap tècnic municipal. Sorprenent. Estem davant un cas on ens hem de preguntar:

Si el radar de Transit no multa a Jordi Juan, ens hi hauríem assabentat d'este cúmul de circumstàncies? I, precisament per tantes circumstàncies juntes, és el que li dóna tan mal aspecte a este tema que va començar per una ximple sanció de trànsit. Ara és la fiscalia, la Justícia, la que s'ha de pronunciar al respecte.

El departament de premsa i l'Ajuntament no s'ha pronunciat oficialment al respecte. Ni en nota de premsa, ni en roda de premsa, ni al web municipal, ni a les xarxes socials corporatives del consistori. Sols declaracions en perfils personals de xarxes socials i el blog afí de Compromís.

7 comentaris:

  1. Ací s'acaba la carrera política de Jordi Juan.
    Bye bye Jordi. Adeu!!

    ResponElimina
  2. A l'alcalde de Tavernes Jordi Juan, a més diputat a la Generalitat Valenciana, li pot caure un "investigat", abans anomenat "imputat", per tres vies diferents:
    Per la denuncia per pressumpta prevaricació en el cas de les sancions de l'Ajuntament.
    Per la denuncia per pressumpta prevaricació en el cas de la gasolinera low cost.
    I ara per el cas del viatge a Atapuerca.
    Sols una d'eixes que prospere, i la vida política de Jordi Juan haurà passat a la història. Però seria a la història negra de Tavernes.
    Sería el primer alcalde imputat de tota la història del poble. Un trist honor.

    ResponElimina
  3. Que mas querríais, no os caerá esa breva : No intenteis ganar fuera de las urnas lo que no podeis en ellas

    ResponElimina
  4. El departament de premsa està de vacances i este tema no és prou important per interrumpirles.

    ResponElimina
  5. I per què no va anar cap tènic/tècnica de l'ajuntament?

    ResponElimina
  6. I ara justifica el págame y d'una Part de la factura de l'hotel pero fet ahir o despusahir, deplorable

    Els han pillat de plé

    ResponElimina
  7. Pillaos con el carrito del helao mentres Jordi estava un mes de vacances al Japó

    ResponElimina