26 de jul. 2016

Nota informativa i NdP GMV: Subvencions activitats 2015 i ampliació de l'estació de transformació de la Valldigna

El GMV ha informat als socis i simpatitzants que "El passat dissabte dia 23 de juliol la Junta Directiva del GM Valldigna es va reunir per tractar dos assumptes que entenem eren d'importància per l'entitat.

El primer per informar de la reunió mantinguda amb el regidor de l'ajuntament de Tavernes de la Valldigna, Josep Llacer per tractar el tema que no s'havien fet efectives les subvencions per part de l'ajuntament de les col·laboracions en les activitats del 2015.

La segona l'anunci del passat 22 de juliol per part de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sistemes Productius, Comerç i Treball, sobre l'autorització administrativa per l'ampliació del l'estació de transformació de la Valldigna .

La primera, va ser rebuda pel regidor amb sorpresa, ja que ell pensava que dites subvencions estaven ja aclarides i pagades, per tant, ens va comentar que en poc de temps es sol-ventaria el tema.
La segona, ja que era un assumpte important a nivell de tots el veïns de la Valldigna, hem decidit en ficar-ho en coneixement dels Valldignencs per informar-los d'este tema, per mig d'una nota de premsa".
NOTA DE PREMSA

LES INSTAL•LACIONS ESTACIÓ DE TRANSFORMACIÓ DE LA VALLDIGNA PASSA DE 132/20 KV A 220/21.5 kV.


El Divendres passat 22 de juliol del 2016, es va anunciar per la Conselleria d'Economia Sostenible, Sistemes Productius, Comerç i Treball, sobre l'autorització administrativa per a l'ampliació del CT Valldigna.
La resolució autoritza a Iberdrola a què àmplia la subestació, aprovada el 29 de novembre del 2010 d’utilitat pública, que passa de 132/20 kV a 220 kV, en les dites sol•licitud autoritza el canvi de potència de l'actualment instal•lada, amb un nou transformador de potència trifàsica en bany d'oli de 50 MVA i una relació de transformació de 220/21.5 kV,

El que més ens preocupa és que l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, on està situada el centre de transformació, segons l'orde no consta en el dit expedient cap resposta a l'informe, que segons la companyia Iberdrola va remetre el dia 28 de gener del 2014, sense haver rebut resposta per part del consistori valler.
Per consegüent les instal•lacions en el CT Valldigna quedaren de la manera següents: Una transformació dotada amb dos transformadors de potència T1 i T2 de relació 220/21.5kV i 50 MVA de potència cada u, amb un pressupost de litigi d'1.493.995,62€.

Des del GMValldigna, considerem que ja ha segut un despropòsit en haver instal•lat d’una línia d’alta tensió de les esmentades característiques a la Valldigna, que ha produït una gran distorsió en el medi físic així com greu contaminació visual al paisatge, ara s’agreujaran amb la seua ampliació de tensió les radiacions elf o de freqüències baixes, camps electromagnètics, seran molt mes elevades en tot el seu traçat, per tant mes perjudicials pels veïns de la Valldigna.



5 comentaris:

  1. Quien calla otorga i amb Compromis ha callar en la ampliación de potencia.

    ResponElimina
  2. Baja excusa tonta la de Llacer alegant ignorancia. Algú es por creure eixa excusa de malpagaor?
    Que paguen ja!!

    ResponElimina
  3. Quin interes té ara el GMValldiga per fer una nota de premsa sobre la subestació sense peus ni cap?
    Que te que vore l'Ajuntament si Iberdrola posa un transformador mes en el centre? L'Ajuntament no es competent en el servei d'eixa instal·lació i la prova está que no te que donar permís per a res.
    Quina manera d'enganyar al personal!
    Si falla el transformador que hi ha , ens quedem tots sense llum? Això es fa per mesura de prevenció i tambe perque s'ha d'enviar prompte llum a la nova depuradora, el sector 6 i el poligon de l'estacio i no es pot fer amb equip nomes de transformar la llum, que es gasta per a la llum que envien al poble.
    Menuda trola la nota.
    i que la gent s'ho crega.

    ResponElimina
  4. La subestació no augmenta de potencia, posa un altre transformador. La subestacio transforma com el seu nom diu la potencia que li arriba de la linia a 20 KV, la linia de baixa que s'envia a Tavernes, peerque els transsformadors local de les finques la rebaixen a la potencia de les cases.

    Lo que va aumentar de potencia es la linia projectada i aprovada entre el 2007 i el 2010, amb un govern del PP en la Generalitat i Tavernes com li va explicar l'ancalde a la portaveu del PP.

    Els del GMV no s'enteren o hi ha un interes de mentir al poble, ells sabran perque.

    ResponElimina
  5. Eu tu xe!! Els que estaven contra la alta tensió ara estàn d'acord amb tindre més tensió?
    D'ací 4 dies entraran en el Consell d'administració de Iberdrola.

    ResponElimina